Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray uyudu

Galatasaray uyudu
 

Gençlerbirliği : 1 -Galatasaray :1
 
Ankara, 19 Mayıs Stadyumu'ndaki yapılan  karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavandı. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasının bu açılış maçında deplasmanda Saat: 20.00’de , (26.12.2014) Gençlerbirliği ile karşılaştı. 
 
Son dört maçını kazanan Galatasaray, Beşiktaş derbi maçı öncesinde çok önemli bir maça çıktı. 
Maçın ilk Devresi Emre Çolak’ın 19.dk.da attığı gol ile  1-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile bitti.
İkinci devredeki golü bu kez Gençlerbirliği’nden Stancu attı.
 
Takımlar :
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Hakan Aslantaş, Ahmet Çalık, Tosiç, Halil İbrahim Pehlivan, Doğa Kaya (Dk. 46 Guido Koçer), Gosso, Tomic (Dk. 71 Berat Tosun), Petrovic, İrfan Can Kahveci (Dk. 81 Mervan Çelik), Stancu
Teknik Direktör : İrfan Buz
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Emre Çolak, Selçuk İnan, Hamit Altıntop (Dk. 88 Sinan Gümüş), Olcan Adın (Dk. 63 Yasin Öztekin), Burak Yılmaz, Umut Bulut (Dk. 77 Bruma)
Teknik Direktör : Hamza Hamzaoğlu 
 
Goller:
19.dk. Burak Yılmaz’ın pasıyla Emre Çolak attı (Gençlerbirliği: 0 -Galatasaray :1)
(Birinci Devre bu sonuçla bitti.)
 
72.dk. Stancu (Gençlerbirliği: 1 – Galatasaray : 1)
 
Değerlendirme :
 
Galatasaray ile Gençlerbirliği, lig tarihinde bugün 87. kez karşı karşıya geldiler. İki takım arasında geride kalan 86 maçta Galatasaray 46, Gençlerbirliği 22 galibiyet elde etti. Taraflar 18 maçta ise eşitliği bozamamıştı.
 
Lig maçlarında Galatasaray'ın 145 golüne, Gençlerbirliği 94 golle cevap verdi. Geçen sezon Ankara'da yapılan maç 1-1 bitmişti, İstanbul'daki maçı ise  Galatasaray 3-2 almıştı.
 
Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile karşılaşacak Galatasaray, galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyordu.. Süper Lig'deki son 4 maçında Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu'nu mağlup eden sarı-kırmızılı takım, Gençlerbirliği karşısında da sahadan 3 puanla ayrılarak, üst üste 5. galibiyetini elde etmeyi istiyordu. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezalısı Felipe Melo ile sakatlığı bulunan Blerim Dzemaili maçta forma giyemedi. Hafif sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder'in durumları değerlendirildi ve bu maç kadrouna alınmadılar. Hamzaoğlu, ilk 11'de sadece 2 yabancıya; Muslera ve Telles'e şans verirken, Bruma'yı yedek bıraktı.
 
Gençlerbirliği sempatik Teknik Direktörü İrfan Buz’un gözü Galatasaray’ı kesiyordu ve galibiyet bekliyordu. Bunu maçtan önce de açık açık söyledi.
 
İrfan Buz, yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı ekiple karşılaşacakları maçta “iddialı olduklarını” belirterek, “Biz Ankara’da son 8 maçta kaybetmedik. Burası Ankara, evimiz. Kiminle, ne zaman oynarsak oynayalım, favori kırmızı-kara formayı giyen Gençlerbirliği olacaktır” dedi.
 
Galatasaray bu maçta oldukça temkinli oynadı; tutulan istatistiklere bakılacak olursa; Gençlerbirliği daha çok topa sahip olan takımdı. Rakip kale önünde daha çok belirdi. Gol şansını daha çok ele geçirdi. 
 
Galatasaray’ın ağır topları, yabancılar bu maçta adeta dinlendirildiler ama bu durum Galatasaray’a pahalıya mal olabilirdi. 
 
Birinci devrede Galatasaray’ın golünü 19.dk.da Emre Çolak attıktan sonra Galatasaray adeta durdu ve rakibini bekledi. Bu yüzden top daha çok orta sahada dördü durdu.
 
İkinci dönem bastıran takım Gençlerbirliği idi ve bunun soncunu da aldılar. Nihayet, 72.dk.da Stancu, Gençlerbirliğine beraberliği getiren golü attı..
 
Evet. Galatasaray hayal kırıklığına uğradı ama bu maçın hakiki skoru de beraberlikti. Gençlerbirliği 1 puanı almasını bildi. . 
 
Gençlerbirliği Tknik Direktörü, Gençlerbirliği aslında iyi günündeydi , Galatasaray’ı yenebilirdik  ama kısmet bu kadarmış..”dedi. Hamza Hamzaoğlu’nu tebrik etti. 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..