Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi yorum

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi yorum
 

/Bu hafta sonu ligin kaderini belirleyecek bir derbi oynanacak.

/MEVKİLERDE FENERBAHÇE FARKI

/Fenerbahçe –Beşiktaş maçı çok önemli bir maç. İki takımın son durumlarına baktığımız zaman Fenerbahçe ikinci sırada 61 puanda. Beşiktaş ise 4.sırada 57 puanda. Fenerbahçe, Galatasaray maçından sonra moral buldu. Beşiktaş ise İnönüde oynanan Trabzonspor maçında ağır yara aldı. Beşiktaş geçen senenin şampiyonu. Bu şampiyonluğu Fenerbahçe’nin ve Galatasaray'ın kötü bir durumda oluşundan aldı. Siyah-Beyazlı ekip bunun sancısını çekiyor. Fenerbahçe ise ligi geçen sene dördüncü bitirdi. Bu sene ikinci durumdalar. Sarı-Lacivertli ekip çıkışta.

/İki takımın defanlarına baktığımız zaman Beşiktaş'ın kalesi daha tecrübeli görünüyor. Rüştü derbi maçlarda iyi konsantre oluyor. Volkan'ın durumu belli olmuyor. Bazen iyi bazen kötü.

/Beşiktaşın defansında İbrahim Kaş, İbrahim Toroman, Sivok, İbrahim Üzülmez. Bu defans her an dağılmaya hazır bir bina gibi. Temelleri iyi inşa edilmemiş. Beşiktaşın orta sahası Necip, Ekrem, Uğur, Fink’ten oluşuyor. Şimdi soruyorum. Bu orta sahada hangi futbolcnun adını duyduğunuzda heyecanlanıyorsunuz. Cevabı çok basit : hiçbiri. Bu futbolcuların hepsi çok sıradan.

/Forvette ise Holosko ve Bobo var. Elle tutulur tek bölge burası.Buraya da paslar atacak bir 10 numara lazım. Delgado veya Tello bunlardan birisi olabilir ama aranan 10 numaralar olmadığını düşünüyorum.

/Fenerbahçenin defansı Beşiktaş’ın defansına göre daha agresif. Bilica ve Lugano’suz Fenerbahçe daha çok puan kaybetmiş. Fenerbahçe yıllardır Brezilyalılarla gittiği için daha oturmuş bir düzeni var. Gökhan Gönül ortalarını daha iyi yapsa Fenerbahçe durdurulmaz.

/Mehmet Topuz –Selçuk-Emre –Özer. Bu orta saha da iki tane zayıf halka var. Mehmet Topuz ve Özer. Topuz hala Fenerbahçeye konsantre olmadı.Özer ise yanlış pas tercihleriyle takımına zarar veriyor. /

Fenerbahçe’nin beyni olan Alex’i unutmamak gerekir. Alex derbilerde güzel performans sergiliyor. Forvette Guiza’ya atacağı paslarla gol yollarında etkili olabilir.

/Defansta orta sahada Beşiktaş'a üstünlük kurar. Forvette ise Beşiktaş ağır basıyor.

SON YILLARDA FENERBAHÇE BAŞARILI

/Yönetimlerin bu maça bakışını değerlendirecek olursak. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbiler çok ilginç hale geldi. Fenerbahçe yönetimi derbilerde başarılı.

Beşiktaş yönetimi ise, kendi takımlarının son yıllardaki derbi üstünsüzlüğü yüzünden sıkıntılı. Fenerbahçe –Beşiktaş derbileri genelde olaysız geçer. Fenerbahçe son 7 yılda Beşiktaşla oynadığı 14 maçın 8’ini kazanmış. 3 maçı Beşiktaş kazandı. 3 maç ta berabere bitti. 2007 yılından sonra Fenerbahçenin Siyah-Beyazlı takıma karşı aldığı galibiyetlerle ezeli rekabette Beşiktaşı geçmesine sebeb oldu.

Fenerbahçe 14 maçın 8’ini kazanırken. Altı tanesini İnönüde kazandı. Fenerbahçe İnönüde kazanırken klas adamlar vardı. Alex, Anelka, Kezman, Guiza.

DAUM VE DENİZLİ

/Antranörler açısından baktığımızda. Daum ve Mustafa Denizli’nin ortak özelliği Türkiye ‘yi tanımasıdır.

Mustafa Denizli derbileri büyük oyuncuarın kazandığını inanır. Daum ise daha çok taktik uzmanıdır. Mustafa Denizli seneye Beşiktaş ile devam edecek. Bu çok acele verilmiş bir karar. Daum ise Fenerbahçe uzun yıllar devam etmeli. Bundan sonraki yıllarda Daum’lu Fenerbahçe en kötü ikinci olur.Mustafa Denizli’nin koltuğu sallanmaz bu mağlubiyetten sonra. Daumun alacağı mağlubiyet ise seneye olacak transferleri konuşmaya başlar yönetimle.

KADIKÖY TARAFI AVANTAJLI

/Peki bu maçın sonucu ne olur? Bu maçta Fenerbahçe kazanır. ‘’ Burası Kadıköy buradan çıkış yok sloganı geçerli olur’’. Beşiktaş için iyi sonuç beraberliktir. Kadıköy'de son 2 maçtır Fenerbahçe’nin kazandığını ön plana alırsak bu maçta Fenerbahçe çok ama çok avantajlı.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..