Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '18

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Çıkışa Geçemiyor.

Fenerbahçe Çıkışa Geçemiyor.
 

Fenerbahçe; 5 maçta 3 mağlubiyetle çok kötü bir başlangıç yaptığı ligde, tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftayı Beşiktaş karşısında galibiyetle kapatabilseydi, kendisi açısından bir nebze de olsa lig normale dönebilecekti.

Ancak, sezonun en dirençli ve baskılı oyununu sergilediği maçta, hem de 45 bin coşkulu seyircisinin önünde yakaladığı önemli pozisyonları, mücadeleci ama uyumsuz savruk oyunu ve özellikel bazı oyuncularının kalite yetersizliği nedeniyle değerlendiremedi.

Skyrtel'in sakatlığı nedeniyle Roman ve Reyes ikilisi ile defans hattı zor anlar yaşadı. Bu sebeple Philip Cocu, bu iki yumuşak stoperin önünde Topal-Jailson ikilisini kullanmak durumunda kaldı. Ancak Topal'ın da ağır oluşu Babel'in havadan ve yerden gelen her topu rahatlıkla kontrol etmesini kolaylaştırdı. Öyle ki Beşiktaş'ın bulduğu golde; Babel topu aldı düzeltti, Roman-Reyes-Topal üçlüsünün bakışları arasında kaleye gönderdiği sert şutla golü buldu.

Fenerbahçe'nin en büyük handikabı Skyrtel haricinde defans hattının, rakibe yakın pres yapmayan, hatta temas dahi etmeyip, eskort gibi eşlik eden yumuşak oyunculardan oluşması. Kalesinde rahatlıkla gol bulmasının en büyük nedeni bu. Hatta orta alanda vazgeçilemeyen çift ön liberolu yapının temel nedeni de defans hattının bu zaaflarıdır.

Roman gibi zayıf bir stoper varken Reyes gibi aynı tipte ve kalitede stoperin transfer edilmesi, takımın defansif sorununa belli ki çare olamayacak. Bu aşamada Skyrtel'in yanında Yiğithan gibi hem genç hem de fiziksel yapısı uygun oyuncuyu geliştirmek en doğru çözümdür.

Slimani ve Benzia, bu takımın üstünde oyuncular. Kalitelerini her geçen maç daha net gösteriyorlar. Ancak bu iki oyuncuyu tamamlayacak ve Slimani'yi ileride yalnızlıktan kurtaracak olan sağ ve sol açık olmayışı, takımın ofansif ahengini bozuyor. Ayew ve Aatıf topla dripling yapıp takımı öne taşıyacak kalitede değiller. Valbuena da aldığı topları ezmeye ya da kaptırıp takımı kontra ataklara mahkum etmeye devam ediyor.

Ayew'in ısrarla sağda ters kanatta oynatılması, her aldığı topla içe kat etmesine neden oluyor. Belki düşünce, içe kat edip, cepheden şut atması ancak bir tane isabetli ya da etkili şutuna rastlamış değiliz. Attığı şık kafa golü dışında yetersizdi. İnanılmaz top kayıpları yaptı.

Özellikle Aatıf bu takımın oyuncusu olamayacak yetersizlikte. Aldığı her topu stop ederek yana-geriye oynaması, az sayıda ofansif organizasyonu da sonlandırıyor. Barış'ın suçu nedir ki bir anda takımdan uzaklaştırıldı. Öyle ki Aatıf iyileşir iyileşmez, hak etmediği halde takımın vazgeçilmezi haline getirildi.

Bu takımın net olarak sağ-sol bek ve sağ-sol açık oyunculara ihtiyacı var. Bu eksiklik giderilemezse takımın ofansif problemleri aşılamaz. Ofansif sorunlar, orta alan ve defansif zaafları da beraberinde getiriyor. Isla-Şener ve Hasan Ali-İsmail bu sistemi istikrarlı bir oyunla kaldırabilecek yeterlilikte değiller. Hasan Ali bu akşam 4 isabetli şutu ve 1 asist ile kendisinden beklenmeyen performans sergiledi, ancak genel performansıyla iyi bir yedekten öteye gidemez.

Yıllar sonra hazır Slimani gibi yetenekli ve zeki bir santrfor bulmuşken, ona ara pası verecek, adrese teslim orta yapabilecek, orta alanda Benzia'nın yükünü hafifletebilecek hızlı kenar oyuncularının takviye edilmesi şart.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..