Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe çok yaşa!

Fenerbahçe çok yaşa!
 

Fenerbahçeyi diğerlerinden ayıran, diğerlerinde olmayan ne var derseniz, İngiltereden bir ürünün reklamlarını hatırlıyorum. Ekmeğe sürülen Marmite adlı çok tuzlu bir ürünün reklamında şöyle denirdi: onu ya seversiniz, ya da ondan nefret edersiniz.

Zeytin de böyle bir şeydir. Akdeniz kültüründe yetişmiş kişiler bayılır ona ama hiç zeytin yememiş birisine zeytini ilk yedirdiğinizde beğenmesini beklemeyin sakın, belki de yutamaz.

Bakın bu başlıbaşına bir kriter olabilir mesela, var mı bunun benzeri yurdumuzda?

“Helal olsun sana” denmez mi kendi taraftarı dışında herkesin gıcık olduğu bir kulübün, zaman zaman karşısındaki her şeyi ve herkesi alt etmesine?

İşte ben bu duyguyu seviyorum.

Fenerbahçe her şampiyonluğunu kanırta kanırta alır, kaybettiğini de öyle kaybeder, helal olsun Fenerbahçeye, helal olsun aldığı şampiyonluklar için de, kaybettikleri için de, şanı yürüsün, İslam Çupi belki de bunu demek istemiştir“Fenerbahçe’nin büyüklüğü kupalarla ölçülmez” derken.

Büyüklüğün kupalarla ölçülemeyeceği konusuna gelince, usta öyle hissetmiş, öyle söylemiş, üstüne söz söylemek bize düşmez.

Hani “Fenerbahçe Cumhuriyeti” kitabının yazarı Yalçın Doğan da FB’li değildir ya, onun gibi işte.

Hoş Fenerbahçeye uyuz olanlar bu Fenerbahçe Cumhuriyeti sözünü de ağızlarında pelesenk ediyorlar Fenerbahçe antipatisi oluşturmak için ya.

Fenerbahçe’nin hiçbir suçu günahı yokken yükleniyorlar.. vay ne demekmiş Fenerbahçe Cumhuriyeti, burada bir tek cumhuriyet varmış, o da Türkiye Cumhuriyetiymiş, Fenerbahçeliler bölücülük yapmasınmış falan filan.

Yahu.. arkadaşlar, yazarı bu kitabı “Fenerbahçe ülkeyi bölüyor, bölmüş” veya “bölsün” diye yazmamış ki.

Açın okuyun önce, FB tarihinin Türkiye Cumhuriyeti kuruluş tarihi ile bu kadar özdeşleşmesi yazarın dikkatini çekmiş, oturmuş yazmış bunu.

Kıskanıcak bir şey varsa da kıskanın ne diyeyim?

Ama merak etmeyin, Fenerbahçe kendi Cumhuriyetini Türkiye Cumhuriyetinden koparıp bir yere götürecek falan değil. Burası zaten orası ve hep öyle kalacak. Artık size “merak etmeyin” mi denir, “üzülmeyin” mi denir, “derdinize yanın” mı denir, bilemiyorum.

Fenerbahçe her iki kupada da final oynadı, her ikisini de finalde kaybetti

Şanla.. şerefle.

Bursaspor’un şampiyonluğu zaten helal, ben de helal ettim.

Helal olsun Bursaspor’a

Helal olsun şanla şerefle iki finalde de Fenerbahçe’ye kök söktürüp gün yüzü göstermeyen Trabzonspor’a.

Fenerbahçe’nin şanı yürüsün

Bu ikincilik gururu, Trabzonspor’un, hakemlerin veya Federasyonun bahşettiği, falanca takımın bilmem hangi takıma attığı, atmadığı gollerle gelen şampiyonluktan daha değerlidir.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 222 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 130
: 2132
Kayıt tarihi
: 28.06.06
 
 

İnsanın kendini anlatması zor, gereksiz de! Yaptığı işlere bakmak yeter, ne gerek var fazla i..