Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler Bursaspor, Tebrikler Ertuğrul Sağlam

Tebrikler  Bursaspor, Tebrikler Ertuğrul Sağlam
 

Türkiye Süper Ligi 52 yıl sonra beşinci şampiyonu çıkardı: Bursaspor...

34 haftalık maratonda Ertuğrul hoca talebelerini kürsüye çıkarmayı başardı. Ne kadar sevinseler azdır. Tebrikler...

*****

Aziz Başkan kendi işyerine astığı dev Fenerbahçe bayrağıyla şampiyonluğu önceden ilan edip taraftarları gaza getirmek istedi ama, sonucu sahada futbolcuların oyununun tayin edeceğini unuttu galiba… Çünkü asıl gaza gelmesi gerekenler onlardı…

Sezon başında üst üste sekiz maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Fenerbahçe, Gaziantep yenilgisiyle başlayan puan kayıplarını bir türlü durduramadı. Rakiplerimizin de bizimle yarış edercesine sürekli puan kaybetmesi ve 27. haftada Galatasaray’ı kendi sahasında yenmemiz son haftalara girilirken bizi yeniden liderliğe ortak etti ama, 27 yıldır hasret kaldığımız Türkiye Kupası’nı elimizden bileğinin hakkıyla alan Trabzonspor, şampiyonluğumuza da Şükrü Saracoğlu’nda takoz koydu.

Lig maçlarında doğru dürüst bir performans gösteremeyince, bu son maçlardan ümidi kesip şampiyon olamayacağımızı düşünmüştüm. Aziz başkanın çağrısını duyunca da acı acı gülümsedim.

Tek tesellim, liderliği hak eden Bursaspor’un Beşiktaş’ı yenerek şampiyonluğu göğüslemesidir.

Dört büyük dışında ligin 52. yılında Anadolu’dan ilk kez yeni ve beşinci bir şampiyon çıkması, Bursa için çok önemli ve büyük bir olay. Bursaspor’u ve hocası Ertuğrul Sağlam’ı candan kutluyorum. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyorum.

*****

Bu şartlarda Fenerbahçe için söylenecek bir şey yok. Aziz Başkana yazık oldu. Bu kadar emek, uğraş, yatırım, futbolcu, hoca…. ve sonuç hüsran...

Denizli faciasından sonra Trabzon faciası... Lider girdiğimiz son haftada şampiyonluğu verdik. Herhalde Daum'la bu işin olmayacağı anlaşılmıştır.

Öte yandan Ankaragücü maçındaki spekülasyonlar, Fenerbahçe'nin Trabzon'la anlaşıp kupayı vererek şampiyonluğu alacağı iddiaları da havada kaldı. Aziz başkanın her şeyi ayarladığı, Bursaspor'u şampiyon yapmazlar söylentileri de boşa çıktı.

Her şey yerini buldu. Tebrikler Bursaspor ve tebrikler Ertuğrul Sağlam….

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..