Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Cumhuriyeti ve tarihe adını kazıyanlar

Fenerbahçe Cumhuriyeti ve tarihe adını kazıyanlar
 

Her yerden gelen darbeler, bitmek tükenmek bilmeyen isnatlar, yağmur gibi yağan iftiralar, kalbi hedef alarak son sürat gelen zehirli oklar ve tüm bunlara siper olan “KOCAMAN” yürekler... Cumartesi günü Kadıköy’de, şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçeli futbolcuları ve teknik kadroyu canı gönülden kutlamak, avuçlarım patlayana kadar alkışlamak istiyorum. Yeryüzü kurulduğu günden beri, tarih böyle inançlı ve kişilikli insanların bir arada bulunduğu çok az zamanlara şahitlik etmiştir. Galatasaray’ı şampiyonluklarından ötürü kutluyorum ama asıl başarı hikâyesini görmezden gelmek, mücadelesiyle Türkiye’nin 1. takımı olan Fenerbahçe’nin hakkını vermemek adalet anlayışına sahip her insan evladını üzecektir. Fenerbahçe dışında herhangi bir takım malum süreçten böylesine destansı bir dirilişle çıkamazdı.

Başkanı bir yıldır tutuklu olan, hisseleri borsada dibe vuran, ekonomik sıkıntıya girdiği için futbolcuların parasını ödeyememektense “yedeklerimle lige devam ederim” diyerek henüz transfer ettiği Emenike’yi bile satmak zorunda kalan, gidenlerin yerlerini asla dolduramayacak oyuncuları alelacele transfer etmek zorunda kalan bir takım şampiyonluğu son maça kadar kovalayabiliyorsa şapka çıkartıp alkışlamaktan başka yapacak bir şey yok. Fenerbahçe’yi bu haldeyken bile yenemeyen Galatasaray’ı süper finalde “biz normal ligi şampiyon bitirmiştik ama” bahanelerine sığınmak zorunda bırakan CESUR YÜREKLERİ saygıyla selamlıyorum. Siz gönüllerin değil, siz tarihin şampiyonlarısınız. Sadece Fenerbahçe tarihinin değil, Türkiye’nin bu güne kadar gördüğü en şahsiyetli futbolcularısınız. Volkan’dan Selçuk’a, Emre’den Baroni’ye, Gökhan’dan Semihe, Alex’ten Sow’a, Caner’den Zigler’e Yobo’dan Bekir’e kadar hepiniz olağanüstüydünüz. İnsaf sahibi herkes gibi ben de sizi ayakta alkışlıyorum. İnsanların futbola küstüğü bu yıla damganızı vurdunuz, futbolla tekrar barışmamızı sağladınız, başkanınızdan kundaktaki yeni Fenerbahçeliye kadar herkesi kendinize hayran bıraktınız. Şampiyonluk elbette önemli, fakat siz daha büyüğünü başararak tarihteki ölümsüz yerlerinizi aldınız. Taraftarınız üzgün değil, taraftarınız gururlu ve onların başı 18 şampiyonluk gününde olduğundan daha dik.

Aykut KOCAMAN, yüreklerin fatihi… tarihin en büyük ve görkemli komutanlarının yanında artık adın. Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin onursal başkanı… muhteşem bir soğukkanlılıkla, olağan üstü bir sabır ve insan üstü bir cesaretle ordunu yönettin. İki yılda “bir” şampiyonluk kazanmadın sadece, seninle olanlara onur verdin, karşında duranlara korku saldın. Sen artık Fenerbahçe tarihinin en büyük adamısın. Hepinize helal olsun…

 
Toplam blog
: 13
: 388
Kayıt tarihi
: 12.06.09
 
 

Akademisyen   ..