Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den 45'lik Bayram tarifesi (Fenerbahçe 3-1 Salzburg)

Fenerbahçe'den 45'lik Bayram tarifesi (Fenerbahçe 3-1 Salzburg)
 

Fenerbahçe; Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 1-1'in rövanşında Salzburg'u; Meireles, Sow ve Webo'nun şık golleriyle 3-1 ile geçerek, adını Play-Off turuna yazdırdı.

Fenerbahçe: Volkan, M.Topuz, Yobo, Alves, Kadlec, M.Topal (Selçuk), Meireles (Alper), Cristian, Sow, Kuyt (Caner), Webo

Salzburg: Gulacsi, Klein, Ramalho, Hinteregger, Ulmer, Kampl, Meilinger (Jantscher), IIsanver, Alan (Hierlaender), Mane, Soriano

Fenerbahçe; kendi saha ve seyircisi önünde ideal oyun kurgusuyla maça çok etkili başladı. Ersun Yanal'ın yapması gereken; Aykut Kocaman ile geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren yakalanan Sow-Webo-Kuyt ofans uyumu ve geride Cristian'ın özellikle Avrupa maçlarındaki özverisini kullanmak, bu kurulu düzene vites yükseltmekti.

Henüz maçın başında gelen gol, sağ bekte Gökhan'ın eksikliği ve Kadlec'in halen istenen düzeye gelememesi nedenleriyle oluşan basit kademe hataları zaman zaman zor anlar yaşatsa da ilk 45 dakikada ortaya konan oyun gayet iyiydi. Hatta takım 1-0 geriye düşmesine rağmen soğukkanlılığını koruyup, turu koparmayı başardı.

Artık geriye kalan takımın 45 dakikalık fizik gücünü 90 dakikaya çıkarmak ve alışkanlık haline gelen ileriye anlamsız top şişirme ve geri pas hatalarından takım olarak vazgeçmek.

Volkan'ın ilk maçtaki üstün performansını bu maçta da sürdürmesi, takıma turu getiren en önemli etmendi. Başta Mehmet Topal olmak üzere oyuncuların kritik geri paslarına ve Alves haricinde defans hattının basit kademe hatalarına rağmen kaleye adeta duvar ördü.

İkinci yarıda Meireles'in yerine oyuna dahil olan Alper'in uyumsuzluğu ve 45 dakikalık Cristian'ın da oyundan düşmesi nedeniyle, son dakikaya kadar takım olarak kabusu yaşadık. Geriden şişirilen her top duvara çarpmışcasına karşı atak olarak kalemize geri döndü. Orta alanda top tutamama sorununa Alper yerine, genç milli takımdan hazır dönen Salih çare olabilirdi.

Salzburg takımının 2-3 oyuncuyla birden yaptığı şok pres ve bitmek bilmeyen enerjisi, turun elimizden uçup gitmesine dahi neden olabilirdi. Özellikle Kampl'ın orta alanını tek başına yönlendiren performansı göz doldurdu.

İkinci yarıda ileride Webo ve Kuyt'ın çok çabuk oyundan düşmesi, bu takıma Emenike gibi hızlı bir oyuncunun şart olduğunu bir defa daha gösterdi. Hatta Kampl gibi orta alanı 90 dakika yönlendirebilecek bir takviye de şart gözüküyor. 10 kişilik orta alan kontenjanımızda bu kadar rahat topla kateden bir tane oyuncumuz yok. Bu oyun yapısıyla alınsa dahi Cardozo'dan yararlanılamayacağına göre, o parayı takımın en önemli bölgesine harcamak akla daha mantıklı geliyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..