Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’den Kötü Başlangıç

Spor yazmanın zor geldiği günler maalesef bitmiyor ülkemizde. Şimdi de Gaziantep’teki terör saldırısıyla yandı içimiz. Bu hain saldırıyı lanetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Fenerbahçe, Başakşehir kabusunu dindiremedi ve bir Başakşehir deplasmanından daha boynu bükük ayrıldı. Üstelik sarı- lacivertliler bu maça Grasshoppers galibiyetinin moraliyle çıktılar. Ancak o maçtaki halini mumla aratan Fenerbahçe, yenilgiden kurtulamadı.

Maça Başakşehir oldukça baskılı başladı ve bunun sonucunda da daha 3.dakikada 1-0 öne geçti.

Başakşehir’in baskısıyla geçen 15 dakikalık bölümde Fenerbahçe orta sahası oldukça ezildi. Böyle olunca rotasyonlu kadronun kanat oyuncuları topla buluşamadılar.

15.dakikadan sonra da pek fazla bir şey değişmedi. Başakşehir biraz daha geriye yaslandı. Fenerbahçe ise orta sahada yavaş yavaş top kullanmaya ve Alper Potuk ile Wan Der Wiel’le özellikle sağ kanattan rakibi zorlamaya çalıştı.

Perşembe gecesi oynanan Grasshoppers maçından sonra Dick Advocaat’ın kadroda rotasyona gitmesini anlayışla karşılıyorum. Üstelik kendisi takımı da tanımaya çalışıyor. Fakat ben Hollandalı teknik direktörden son derece kötü geçen ilk yarı sonunda hemen değişikliğe gitmesini beklerdim. Fakat Advocaat, tecrübesine yakışmayacak bir şekilde Robin Van Persie’yi, Emre’nin kırmızı kart görmesinden sonra 58.dakikada, Stoch’u ise ancak 72.dakikada oyuna aldı. Dick Advocaat’ın yürüyecek dermanı olmayan Volkan Şen’i 72 dakika oyunda tutmasına hiçbir anlam veremedim.

Gerçekten de Robin Van Persie ve Stoch müdahaleleri 46.dakikada yapılmalıydı. Nitekim Stoch ve Fernandao’nun birlikte oyuna girdikleri 72.dakikadan sonra Fenerbahçe’nin nasıl daha etkili olduğunu hep birlikte izledik. Kaldı ki sarı- lacivertliler, on kişi kaldıktan sonra bile maçın sonlarına doğru net pozisyonlar yakaladılar. Ancak Yalçın’ı, direği ve Başakşehir kalecisi Volkan Babacan’ı geçemediler.

Kısaca bu maçta gördük ki, Fenerbahçe kadrosu an itibariyle rotasyona hazır değil. Alper Potukgörev alabilir. Ama Volkan Şen’in hazır olması için uzun süre gerekiyor.

Aynı şekilde Hasan Ali’nin sol kanadı daha etkili kullanması, orta sahanın ise daha yaratıcı olması şart. Fenerbahçe 4-3-3’ü de, 4-4-2’yi de rahatlıkla oynayabilir. Ancak doğru oyuncularla.

Dikkatimi çeken diğer bir konu da, futbolcuların bu değişim sürecinden mental olarak etkilenmiş olduklarıydı. Bu durum net bir biçimde gözüküyordu. Fenerbahçeli futbolcuların, takımın üzerinden kalbur gibi geçen Pereira dönemini bir an önce unutmaları ve yeni döneme alışmaları gerekiyor.

Ligin başında alınan yenilgiler çoğu zaman hayırlı yenilgilerdir. Bu mağlubiyet de Fenerbahçe’nin sorunları erken görüp erken önlem alması için hayırlı olabilir. Bu kadro kötü bir kadro değil. Ancak gözle görülüyor ki, sezon öncesinde fizik ve kondisyon olarak iyi hazırlanmamış ve zamana ihtiyacı var. Advocaat bu sorunları giderebilecek mi, göreceğiz.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..