Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Skor iyi ama…

Son şampiyon Beşiktaş, Alanyaspor’u 4-0 yenerek lige kaldığı yerden devam etti. Ancak 4-0’lık skor bazı gerçeklerin üstünü örtmemeli. Beşiktaş’ın bazı eksikleri var. Özellikle ilk yarıda bu eksiklikler kendini daha çok gösterdi.

Bu eksikliklerin başında Sosa ve Gomez’in yerlerinin doldurulamaması geliyor. Özellikle ilk yarıda Tolgay, Sosa’yı oldukça arattı. Cenk Tosun da güvensizdi. Ancak ikinci yarıdaki penaltı golü genç golcüyü kendisine getirdi ve hemen ardından güzel bir gol daha attı.

Defans da çok fazla güven vermedi. Adriano bir defa çıktı, onda da vücudu dayanmadı ve sakatlandı. Stoperde Marcelo’nın yanında hala sol bek Tosic ya da Necip görev yapıyor. İkinci golü yaratan Beck, beklerin ileri çıkmasının önemini gösterdi.

Beşiktaş’ın ilk yarıdaki futbolu çok kötüydü. İkinci yarıdaki futbol ise göze hoş geldi. Bunda Tolgay’ın Atiba’nın yanına yaklaşmasının yanı sıra Alanyaspor’un ikinci yarıda tamamen oyundan düşmesi de etkili oldu.

Gerçekten de Alanyaspor, henüz zamana ihtiyacı olan kapasitesi sınırlı bir takım. İlk yarıda sıkı bir defans anlayışı uyguladılar. Ancak ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremediler.

Kısacası bu maçtan çıkartılacak dersler var. Stoper sorunu bir an önce çözülmeli. Santrafor arkasında Tolgay’ın yerine Oğuzhan’ın oynaması daha isabetli olacaktır. Ancak o bölgeye iyi bir transfer de gerekiyor.

Cenk Tosun, attığı iki gol ile güven kazandı. Onun gollerine devam etmesi sadece Beşiktaş değil, Türk futbolu için de önemli. Fakat bu durum, Beşiktaş’ın iyi bir santrafor transfer etmesi gerektiği gerçeğinin üstünü örtmemeli.

Bu arada Olcay’ın yerine de Kerim’in ilk on birde oynamasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Nitekim Kerim, oyuna girdikten sonra farkını gösterdi.

Hakem Barış Şimşek ikinci yarıda Quaresma’ya yapılan penaltıyı vermedi. Uzatmalarda ise Alanyaspor lehine penaltı uydurdu. Neyse ki bu hatalar skora etki etmedi. Lakin ilerleyen haftalarda bu hatalar daha çok göze batar. O nedenle hakemlerin daha dikkatli olmaları gerekiyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..