Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe devrimi...

Fenerbahçe devrimi...
 


Fenerbahçe devrimi...

Görünen o ki Türk futbolunu domine eden üç takım var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş.

Diğer kulüplerimiz sadece onları izlemekle vakit geçiriyor. Diğer kulüplerimizin taraftarları belki kırılacak ama maalesef gerçek bu. Anadolumuzun bağrından çıkan takımlarımızın bazılarının bir - iki sezonluk görece başarıları saman alevi gibi sönüyor. Bu da futbol kalitemizin, bize rakip olan avrupa kulüpleri düzeyine çıkmasını engelliyor.

Bu açıdan bakıldığında Bu üç kulübümüzün işleri gerçektende zor. Bu zorluklara rağmen çağdaş kulüp olma yolundaki büyük çabaları ve aldığı mesafelere baktığımızda Fenerbahçe özel bir alkışı hakediyor.

Son on yıla baktığımızda bu gelişmeyi takdirle izlemek mümkün. Ne mi yaptı Fenerbahçe?

* Basketbol, futbol ve voleybol dışında kalan amatör branşlara yaptığı ciddi yatırımlarla gerçek bir spor kulübü oldu.

* Tesisleşmeye çok önem vererek bu gün avrupalı bir çok rakibini kıskandıracak düzeye geldi.

* Borsa, Fenerbahçe tv, Fenercell, feneryum gibi ekonomik atılımlarla kulübü şahıs sermayelerine muhtaç olmaktan çıkardı.

Bu günlerde yine bir ilke attığı imza çok önemli. Derbi sonunda kamera görüntülerini inceleyerek sahaya yabancı madde atan sekiz taraftarı tespit edip İstanbul emniyet müdürlüğü spor asayiş bürosu ve futbol federasyonuna şikayet etti. Bu dev bir adımdır. Türk futbolu için büyük fayda sağlıyacağı kesindir. Tabii bu durumdan taraftar yağcısı bir kısım memnun olmamıştır. Belki hala amigolarla takım yönetmeye çalışan bir kısım idarecilerde memnun değildir. Ancak bu bir devrimdir ve isteselerde istemeselerde diğer kulüpler de bu yolu izleyeceklerdir. Bir kaç fanatik kendini bilmez yüzünden gerçek taraftar iki maç takımını izlemekten mahrum edilmiştir. Artık futbol yöneticileri takımın sahibinin birkaç amigo ve tayfası değil adam gibi stada gelip takımının maçını izleyenlerin olduğunu anlayacaktır. İsteselerde...İstemeselerde... Tebrikler, teşekkürler


Fenerbahçe..

10:03 07.11.2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..