Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Erciyes’e Takıldı

Fenerbahçe Erciyes’e Takıldı
 

 

Öncelikle Soma faciasının yıldönümünde, kaybettiğimiz tüm canları bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Dilerim, en değerli şeyin insan hayatı olduğu gerçeği ülkemizde de anlaşılır, gereken önlemler alınır ve bir daha böyle facialar yaşanmaz.

Spor Toto Süper Lig’deki hafta içi mesaisinde neredeyse hiç kimsenin beklemediği bir sonuç alındı. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, kümede kalma savaşı veren SAİ Kayseri Erciyesspor ile Kadıköy’de 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe daha önce de Balıkesirspor karşısında zor anlar yaşamıştı. İsmail Kartal, herhalde bundan etkilenmiş olacak ki, ilk on birde Selçuk’a yer verdi. Selçuk’un maça on birde başlamasının başka hiçbir açıklaması yok.

Fakat açıklaması ne olursa olsun Galatasaray’ın kazandığı günün ertesinde mutlaka kazanman gereken bir maça, üstelik de ligin dibindeki rakibine karşı Selçuk’la başlamak doğru değildi.

Buna rağmen maçın hemen başında Egemen ile gelen gol Fenerbahçe için büyük avantaj oldu. Herhalde hepimiz bu golden sonra farkın açılacağını düşünüyorduk.

Fakat sahada kazanmak için oynayan bir Erciyes ve de oldukça dağınık bir Fenerbahçe vardı. Bunun neticesinde konuk Erciyes 6.dakikada beraberlik golünü buldu. Bu golde Fenerbahçe defansının, özellikle de Egemen’in kademe hatası çok etkili oldu.

Bu golden sonra da Fenerbahçe’nin dağınık görüntüsü devam etti. Sarı- lacivertliler devreyi neredeyse pozisyona giremeden tamamladılar. Oysa konuk Erciyes en az 3,4 net pozisyon yakaladı. Hatta bir tanesinde Vleminckx boş kaleye topu gönderemedi.

İsmail Kartal, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Selçuk ve Kuyt yerlerini Meireles ve Alper’e bıraktılar. Yalnız burada çok ilginç bir konuya değinmek istiyorum. Şüphelendiğim için bir süredir takip ediyorum. Yaklaşık iki veya üç haftadır Rıdvan Dilmen devre arası programında hangi değişikliklerin yapılması gerektiğini söylüyorsa Fenerbahçe ikinci yarıya harfi harfine aynı değişikliklerle başlıyor. Bu maçta da aynı şey yaşandı. Ben artık bunun tesadüf olduğunu pek düşünmüyorum. Büyük ihtimalle Aziz Yıldırım’ın müdahalesi ile İsmail Kartal’ın uyguladığı bir olay yaşanıyor. Bu benim düşüncem. Elbette katılan olur, katılmayan olur.

Fakat bu değişiklikler de Fenerbahçe’nin beklenen reaksiyonu göstermesini sağlayamadı. Sarı- lacivertliler oyunun hiçbir bölümünde rakiplerine ezici bir şekilde oyunlarını kabul ettiremediler. Son 15 dakikalık bölümde ciddi bir Fenerbahçe baskısı vardı. Ama bu bölümde konuk Erciyes de topu ileriye oynadı, rakip sahadaydı ve hatta yan hakem Alpaslan Dedeş’in büyük hatasıyla nizami bir golleri de verilmedi.

Burada yeri gelmişken maçın hakemlerine de değinmek istiyorum. Mete Kalkavan ve ekibi çok kötü bir maç yönettiler. Mete Kalkavan, özellikle ikinci yarıda çok bariz hatalar yaptı. Erciyes’in bir penaltısı verilmedi. 84.dakikada Caner’e ikinci sarıdan kırmızı kart çıkması gerekiyordu. Son dakikalarda Fenerbahçe adına uydurma fauller çaldı. 89.dakikada yardımcı hakem Alpaslan Dedeş, hatalı bir bayrakla Erciyes’in nizami golünü geçersiz saydı. Yine son dakikada Fenerbahçe adına tartışmalı bir penaltı pozisyonu yaşandı. Mete Kalkavan, pozisyonda devam kararı verdi. Eğer devam kararı veriyorsan o zaman Diego’ya sarı kart göstermen gerekir. Pozisyona gelirsek, Diego ceza sahasına girdiğinde Erciyesli futbolcu kaydı. Erciyesli futbolcunun ayağı yerden yukarı kalktı. Diego da biraz yukarı kalkan o ayağa kendi ayağını taktı. O nedenle devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak Diego da sarı kart görmeliydi. Bununla birlikte Erciyesli futbolcunun müdahalesi de yanlış pozisyon almaya çok güzel bir örnek. Çünkü o pozisyonda defans futbolcusunun ayağının yerden kalkmaması gerekiyor. Kalktığı zaman hakem penaltıyı çalar. Mete Kalkavan da çalabilirdi. İşte Diego da bunu bildiği için şansını denedi.

Fenerbahçe, son zamanlarda zaten iyi oynamıyordu. Bu maçta da sıçrayamadı. Gerçekten de Erciyes maçında Fenerbahçeli futbolcularda gözle görülür bir formsuzluk vardı. Fenerbahçe’yi rakiplerinin yaşayacakları puan kaybı tekrar havaya sokabilir. Bu kayıpların yaşanıp yaşanmayacağını hep beraber göreceğiz. Ancak görülmesi gereken bir şey daha var. O da Fenerbahçe’nin bu yapıyla daha fazla gidemeyeceği. O nedenle önümüzdeki sezon planlaması yapılırken teknik yönetim başta olmak üzere ciddi hamleler yapılmalı. Yönetim de artık şapkasını önüne koymalı.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..