Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’a Gaziantep Darbesi

Beşiktaş’a Gaziantep Darbesi
 

 

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin oldukça zorlanarak kazandıkları haftada Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında darbe aldı.

Beşiktaş maça iyi başladı ve 7.dakikada Sosa’nın güzel frikik golü ile 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra siyah- beyazlıların farkı açacaklarını düşünüyordum. Eminim pek çok kişi de benim gibi düşünmüştür. Ama işler farklı yönde gelişti.

Beşiktaşlı futbolcular skoru arttıracak pozisyonları buldular ama bunları cömertçe harcadılar. 42.dakikada ise beraberlik golünü kalelerinde gördüler.

İlk yarı için özellikle belirtilmesi gereken bir konu var. O da hakem Tolga Özkalfa’nın kötü yönetimi. Tolga Özkalfa, Demba Ba’nın ceza sahası içinde yere indirildiği pozisyonda net penaltıyı vermedi. Beşiktaşlı futbolculara yapılan sert hareketlerde sessiz kaldı. Gaziantepspor’un golü öncesinde Serdar’a yapılan faulü vermedi. Bu arada aynı gol öncesi Tolgay’a da faul yapıldı ama Tolga Özkalfa onu da vermedi.

Beşiktaş ikinci yarıya da çok hızlı ve etkili başladı. Siyah- beyazlılar bu yarıda da çok net pozisyonlara girdiler. Bunların en ciddisi 69.dakikada Demba Ba’nın kale önünden topu kaleciye nişanladığı pozisyondu.

77.dakikada ise bu sefer yan hakem çok ciddi bir hata yaptı ve açık farkla taca çıkmış topa devam dedi. Gelişen bu önemli Gaziantep atağında kaleci Günay mutlak golü önledi.

Slaven Bilic, 67.dakikadan itibaren yaptığı değişikliklerle maçı kazanmaya çalıştı. Gerçekten de son bölümde oyun tek kale maça döndü. Fakat gol bir türlü gelmedi.

Gaziantepspor ise 90+6’da ani bir kontratak sonucunda %100’lük gol şansı yakaladı. Ancak Erdem zor olanı yaptı ve topu direğe çarptırıp auta gönderdi.

Hakem Tolga Özkalfa’nın özellikle ilk yarıda çok kötü bir yönetim gösterdiği gün gibi ortada. Ama hakem ikinci yarıda bu kötü yönetimini devam ettirmedi. Beşiktaşlı futbolcular öyle pozisyonlar kaçırdılar ki, puan kaybından hakemi sorumlu tutma seçeneğini ortadan kaldırdılar.

Burada ister istemez başka bir konu gündeme geliyor. O da Demba Ba’nın formsuzluğu. Demba Ba uzun zamandır formsuz. Bilic buna rağmen maçlara onunla başlamaya devam ediyor. Fakat Demba Ba bu maçta olduğu gibi saç baş yolduruyor. Yanlış yerlerde duruyor, toplara kötü vuruyor ve takımının bir kişi eksik oynamasına neden oluyor. Bu nedenle bu süreçte maçlara Cenk Tosun ile başlamak daha doğru olur gibi geliyor bana.

Bilic, 67.dakikada Olcay’ı çıkarıp Mustafa Pektemek’i oyuna aldı. Herkes gibi ben de Beşiktaş’ın 4-4-2’ye döneceğini, yani Sosa’nın sola, Mustafa’nın forvete geçeceğini sandım. Ama Bilic, tek forvetli sisteme devam etti. Mustafa’yı ise Olcay’ın yerine sola aldı. Böylece de hem Beşiktaş’a, hem de Mustafa’ya kötülük yaptı. Mustafa hiçbir varlık gösteremedi. Beşiktaş ise sol kanadı kullanamadı.

Bilic, bunun ardından Cenk Tosun ve Oğuzhan’ı da oyuna aldı. Sahadaki kadroya baktığımız zaman bütün gol ayakları sahadaydı. Ama Beşiktaş’ın buna rağmen istediği oyunu oynayamadığı görüldü.

Özetle, Beşiktaş kazanmak için doğru veya yanlış her şeyi yaptı. Gol için çok net pozisyonlar da buldu. Fakat bunları beceriksizce kaçırdı. Beceriksizlik kelimesini bilinçli olarak seçtim. Buna özellikle Demba Ba için formsuzluğu da ekleyebiliriz. Ama kaçan goller için şanssızlık kelimesini kesinlikle kullanamayız. Bu maçta şans Beşiktaş’ın ayağına geldi ama siyah- beyazlılar bunu değerlendiremediler.

Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bence Bilic, oyuncu değişikliğinde ciddi bir hata yaptı. Hırvat hoca, sıkıştığı zaman daima ilk olarak Mustafa Pektemek’i sahaya sürüyor. Oysa ben Mustafa’nın çok iyi bir golcü olmadığını düşünüyorum. Sıkışan oyunu da açamıyor. Bence Cenk Tosun gole çok daha yakın bir futbolcu. Bunu da defalarca ispatladı. O nedenle Bilic’in Mustafa yerine oyuna Cenk Tosun’u alması ve Olcay’ı da oyunda tutması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş bu şekilde kesinlikle daha verimli olurdu. Olcay gibi hem kanatlardan etkili top getirebilen hem de golcü özelliği olan bir futbolcu oyunda kalmalıydı. Cenk Tosun da Olcay, Gökhan ve Sosa gibi isimlerin getirdikleri toplarda etkili olabilirdi.

Sonuçta Beşiktaş şampiyonluk yolunda darbe aldı. Fakat öyle ilginç bir maçtı ki, 90+6’da Erdem’in kaçırdığı mutlak pozisyonu düşününce Beşiktaş iki puan mı kaybetti, yoksa mağlubiyetten kurtulup bir puan mı aldı bilemiyorum! Bunu ancak lig sonunda bilebileceğiz…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..