Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Gemiyi Kaptan kurtardı

Gemiyi Kaptan kurtardı
 

 

Galatasaray, kendi sahasında ölüp ölüp dirildiği maçta Torku Konyaspor’u 84.dakikada kaptan Selçuk’un attığı golle 1-0 yendi ve şampiyonluk yolunda önemli bir üç puan aldı.

Galatasaray maç boyunca hızlı ve tempolu oynamaya çalıştı. Ancak hızlı oynamaya çalışırken aceleci oynadı. Böyle olunca da istediği pozisyonlara giremedi.

Torku Konyaspor, takım olarak savunma yaptı. Defansta da sağlam durdu. Böyle olunca da Galatasaray, rakip ceza sahasına giremedi. Sarı- kırmızılılar, Yasin ve Bruma’nın da etkisiz kalmasından dolayı kanatları da kullanamadılar.

Konuk Torku Konyaspor ise, ilk yarıda üç, dört net pozisyona girdi. Bu pozisyonlarda Galatasaray kalecisi Muslera başarılıydı. Esasen Muslera için maçı kurtaran adam desek yanlış söylemeyiz.

Hamza Hamzaoğlu’nun ikinci yarıya Bruma- Emre değişikliğiyle başlamasını bekliyordum. Ancak Hamza Hoca bu değişikliği ancak 59.dakikada yaptı. Bence Bruma’ya 59 dakika sabrederek hata yaptı. Bruma istikrarsızlığa devam ediyor. Bir iyi, bir kötü. Bu maçta da çok etkili olamadı.

Hamza Hamzaoğlu, gecenin etkisiz isimlerinden Yasin’i de 65.dakikada Umut ile değiştirdi. Fakat Galatasaray’da oyun anlamında çok değişen bir şey olmadı. Sadece Sneijder iyice sol kanada geçti ve bu kanadı daha etkili hale getirdi.

Ancak istek, hırs, bıkmadan gol denemesi semeresini 84.dakikada verdi. Sneijder’in kullandığı kornerde Melo topu arka direkten içeri çevirdi. Selçuk da kafayla topu ağlara gönderdi.

Galatasaray iştahlı, istekli ama aceleci olduğu maçı zor da olsa kazanmasını bildi. Sneijder’in son bölümde sol kanadı daha etkili kullandığını da bir kez daha belirtmek gerekiyor. Nitekim gol de Sneijder’in o kanattan kullandığı kornerden geldi.

Bu haftalarda iyi futboldan çok sonucun önemli olduğu doğrudur. Ancak Galatasaray’ın çıkarması gereken önemli bir ders var. Sarı- kırmızılılar bir an önce gol bulayım derken arkada bu kadar açık verirlerse sıkıntı yaşayabilirler. Cim Bom’ un en büyük artılarından birisi de Muslera. Muslera yerine başka bir kaleci olsaydı belki de Galatasaray buralarda olamazdı.

Son söz emektar Sabri’ye. Sezon başında anlamsız bir şekilde kadro dışı bıraktılar. Hak etmediği şeyler yaşadı. Hamza Hoca’nın gelişiyle takıma geri döndü ve sanki hiç ara vermemiş gibi kaldığı yerden devam etti. Sabri bu maçta da takımın en iyilerinden biriydi. Sarı-kırmızılıları ligin zirvesine iten oyuncuların başında Sabri’nin geldiği bir gerçek. Bravo Sabri. Gençlerin senden öğrenecekleri çok şey var.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..