Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe-Galatasaray maçı üzerine.

Bu hafta Fenerbahçe-Galatasaray maçı var.

Bu maçtaki favori Fenerbahçedir ; Çünkü Galatasaray maçlarındaki güzel oyunu bunu gösteriyor. /Galatasaray ise ‘’ yenecez , geliyoruz diye geliyor ama sonuç hep hüsran.

Takitik açıdan baktığımızda Galatatasaray maçlarında Fenerbahçe’nin taktiği yoktur. Didi ve Daum ‘’ bu maçlarda nasıl oynayacaklarını futbolcularım biliyor. Onun için çıkıp oynayın ‘’diyorlardı.

Galatasaray ise maçtan önce ‘’ aman şu futbolcuyu tutun, şunu kaçırma. Forvet şöyle böyle oynayacak ‘’derler ama bir yerde lastik patlar. Elindeki araba iyi olmadığı zaman bir yerden arıza çıkarır.

Kadro bakımından her mevkisi Fenerin daha iyidir. Defansında Lugano ‘’topralayıcı’’ rolde. Galatasarayda aman aman defans oyuncusu yok. Orta sahada Selçuk- Mehmet Topuz defansif orta sahada oynarsa önlerinde ise Dia- Alex, Stock oynarsa ilerde de Niangı bıraksalar Fenerbahçe için yeterli.

Orta sahada , bırakın Galatasarayın orta sahasını . Şöyle bir düşünün Galatasarayın önemli futbolcuları kimdir?

Milan Baroş, Kewell, Arda . Başka da hatırlamıyorum. Milan Baroş sakat, kewell sakat, Arda ise bitmiş. Bu maça toparlanır mı ? zor. Fenerbahçe defansif olarak iyi olursa FARK ATAR.

Antrönör olarak Rejkard çok tartışılıyor.Başlarda rejkardı eleştiriyordum. Çünkü yanlış adamları çıkartıyordu. Daha sonra ‘’ yönetim benim istediklerimi yapmıyor ‘’dediğinde film koptu. Gene aynı sancı başlamıştı. Buraya gelen her antranör aynı dertten yanıyordu ve istedikleri oyunucuları alınmadığını vurguluyluyordu. Rejkardın , Hasan’ın , Mehmedin gitmesi sorun değil . Yönetimin gitmesi gerekir. Tabi ben Fenerliyim ‘’bu yönetmim kalsın’ derim.

Forumlarda Fenerbahçe taraftarları ‘’kaç atarız’’ sorusunu soruyor. Galatasaray tarafı ise fazla atmayın . Hatta berabere bitirelim şeklinde yaklaşımları var.

Galatasarayın içinde bulunduğu kötü durum Feneri ilgilendirmez. Kadıöy tarafı kazanır.

Umarım maçtan sonra hakem ön plana çıkmaz.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..