Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe galip, yeni lider Galatasaray.

Turkcell Süper Lig'in 20. haftası da geride kaldı. Bu haftanın en önemli ve zirveyi doğrudan ilgilendiren maçı olan Sivasspor-Fenerbahçe maçında tam 5 gol vardı. Fenerbahçe deplasmanda, -8 derecede oynadığı maçı 4-1 kazandı. Bu skorla lider değişti. Turkcell Süper Lig'in yeni lideri Galatasaray.

Son haftalarda futbolseverlerin dillerinden düşürmediği ve sonucunu çok merak ettiği maç oynandı. Sivas'ta havanın güneşli olmasına rağmen sıcaklık -8 dereceydi. Soğuk hava nedeniyle gündüz oynanan maç oldukça heyecanlı geçti. Sivasspor-Fenerbahçe maçının ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıya iyi başlayan Sivasspor farkı bire indirmesine rağmen maçtan 4-1 mağlup ayrıldı. Sivasspor'un tek golünü 58. dakikada Musa Aydın kaydetti. Fenerbahçe'nin gollerini ise 29'da Alex, 40'ta Semih, 82'de Selçuk, 78 ve 86'da Kezman kaydetti.

Fenerbahçe, haftalardır liderliğini sürdüren Sivasspor'un liderliğine son verdi. Fenerbahçe'nin bu galibiyetine en çok sevinen hiç kuşkusuz Galatasaraylı camia ve taraftarlar oldu. Çünkü Cimbom, ligde sürekli galip gelmesine rağmen bir türlü lider olamıyordu. Cimbom'un lider olabilmesi için Sivassporun yenilmesi gerekliydi. Bir çok kişiye göre Sivas'ı yenebilecek olan tek takım da Fenerbahçe'ydi. Kanarya'nın galip gelmesini isteyen Aslanlar'ın dileği gerçekleşti.

Bana göre bu haftanın en mutlu takımı olan Galatasaray, Ankaragücü'nü Ankara'da 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Galatasaray'ın gollerini, 36. dakikada Hakan Şükür, 41'de Arda Turan, 43'te Ümit Karan, 88'de Serkan Çalık attı. Son günlerde Kalli Feldkamp'ın gönderilecekler arasında gösterdiği Ümit Karan attığı bu golle kendisine gitsin diyenlere en iyi şekilde cevap verdi. Gol atamıyor denilen Hakan Şükür ise kendisine gönderilen topları ağlara gönderebildiğini herkes gördü. Böylece Galatasaray'daki sorunun forvetlerde değil de, daha çok oyun sisteminde ve orta sahada olduğunu herkes anladı.

Beşiktaş bu hafta Gaziantepspor'u sahasında konuk etti. Maçın 20. dakikasında Gaziantepsporlu Cristian Zurita'nın golüyle 1-0 geriye düşen Beşiktaş, 42. dakikada Cisse'nin attığı golle ilk yarıyı 1-1 kapattı. İkinci yarıda 77'de Nobre'nin, 88'de Ricardinho'nun golleriyle farkı ikiye çıkaran Beşiktaş bu maçtan 3-1 galip ayrıldı. Son haftalarda pek fazla medyatik olmayan fakat bana göre ligin ikinci yarısının flaş takımı olan Beşiktaş yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Zirve yarışındaki takımların aldığı skorlar ligin zirvesindeki sıralamayı da değiştirdi. Bu sonuçlarla Galatasaray haftayı 45 puanla lider kapattı. İkinci Fenerbahçe 44 puanda. 43 puanlı iki takımdan Sivasspor üçüncü, Beşiktaş dördüncü sırada.

Turkcell Süper Lig'e, Fortis Türkiye Kupası'ndaki çeyrek final maçları nedeniyle bir hafta ara verilecek. Ayrıca Pazar günü Turkcell Süper Lig lideri Galatasaray ile lig ikincisi Fenerbahçe Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçı oynayacak. Bu maç futbolseverlere yine heyecan dolu anlar yaşatacak. Görüşmek üzere... Hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..