Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Gibi

Fenerbahçe Gibi
 

Fotoğraf, www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Bugün oynanan Fenerbahçe- Kayserispor maçında Fenerbahçe nasıl oynadı sorusuna verilecek cevap bu sanırım. Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi oynadı.

Tabi Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi oynayınca da galibiyet geliyor. Gerçi galip gelinmese bile ben hiç kimsenin böyle bir oyundan sonra mağlup olan takımı eleştireceğini sanmıyorum.

Fenerbahçe gibi oynadı derken neyi kastediyorum?

Yani Fenerbahçe iştahlı oynadı. Rakibe her yerde bastı. Geride alan bırakmadı. Hücumda sürekli golü kovaladı. Koştu, mücadele etti.

Esasen daha maça çıkarken ellerindeki pankart bile oyuncuların ne kadar motive olduklarının bir göstergesiydi.

Aslında Fenerbahçe Kayserispor karşısına kanatları kırık çıktı. Kanat oyuncusu olmayan kanat oyuncularından dolayı sarı- lacivertliler uzun müddet orta alanın ortasından rakibi delmeye çalıştılar.

Oyuna hızlı başlayan Fenerbahçe karşısında Kayserispor dengeyi kurmaya çalışırken Gökhan Ünal'ın golü geldi. Sakatlanan Guiza'nın yerine Daum'un tercihini Gökhan'dan yana kullanması bize manidar geldi.

Bu arada Guiza'ya da bir paragraf açalım. İspanyol oyuncu oyunda kaldığı süre içerisinde oldukça göz doldurdu. Her geçen gün kanımca ileriye doğru bir performans sergiliyor.

Kayserispor ikinci yarıda dengeyi kurmayı amaçlıyordu ki, Fenerbahçe'nin ikinci golü geldi. Ondan sonra da Kayserispor toparlanamadı. İstediğini sahaya yansıtamadı.

Fenerbahçe'nin ilk golü ofsayttı. Bu kesin. Ama o gol verilmeseydi bile sarı- lacivertlilerin oynadıklar oyundan golü yine bulacakları sonucu çıkartılabilir.

Şimdi Fenerbahçe önümüzdeki haftanın üç puanını da Ankaraspor' dan dolayı cebine koyunca Bursaspor' un en yakın rakibi oldu. Bursaspor' un şu anda 61 puanı var. Sarı- lacivertliler de haftaya 61 oluyorlar. Lig son yıllarda görülmeyen bir heyecana büründü.

Yarınki Galatasaray maçı oldukça kritik bir hal aldı. Ama şüphesiz asıl on beş gün sonraki Fenerbahçe- Beşiktaş maçı kırılacak testiyi belirleyecek etkiye sahip olabilir. " Olabilir " diyorum. Çünkü futbol süprizler oyunu. İzleyelim bakalım, neler olacak?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..