Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Kayseri'yi 2-0 ile rahat geçti...

Fenerbahçe Kayseri'yi 2-0 ile rahat geçti...
 

Lugano başarılı oyununu, golle süsledi...


Geçen hafta Galatasaray'ı yenerek şampiyonluğa yeniden ortak olması nedeniyle Fenerbahçe'de moraller düzelmiş, tüm takım ve camia kenetlenmiş durumdaydı.

Fenerbahçe, şampiyon olabilmek için mutlaka kazanmak zorundaydı. Maça fırtına gibi başladılar, başta Emre olmak üzere Selçuk, Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül müthiş press yaptılar ve Kayseri'yi kendi sahasında baskı altına aldılar.

Kayseri de maça oldukça diri ve mücadeleci başladı. İleride Makalula, geride kaleci Souleymanou'ya kadar herkes koşarak mücadele ederek bu baskıyı kırmaya çalıştı.

Fenerbahçe'nin maçın başında, bu baskı nedeniyle 8 dakika içinde kaleye 3 gollük şutu attı. Önce Emre, sonra Alex'in şutlarını kaleci Souleymanou çok iyi yer aldığı için rahatlıkla önledi. Emre'nin ceza sahası üstünden attığı şut ise üstten avuta çıktı. 28.dakika da Guiza, Toledo'nun farkında olmadan eline basması nedeniyle sakatlandı ve yerine Gökhan Ünal girdi. 33.dakika da Mehmet Topuz'un pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Alex, bekletmeden şık bir ara pasıyla topu Gökhan Ünal'a gönderdi. Ceza alanı sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Ünal, güzal bir plase ile topu diğer köşeden filelere göndererek, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe 53 km, Kayseri ise 54 km koştuğu, çok zevkli ve mücadeleci geçen ilk yarıyı, Fenerbahçe, hiç gol pozisyon vermeden önde tamamladı.

İkinci yarının başında, 47. dakika da Alex'in kullandığı kornerde, Lugano'nun güzel kafa vuruşu ile Fenerbahçe 2.golu buldu ve iyice rahatladı. Geri kalan bölümde maç Fenerbahçe'nin kontrolü altında geçti, Maç boyunca Kayseri'nin tek önemli pozisyonu 78. dakikada Troisi'nin ceza yayı önünden sert şutu idi. Köşeye giden topu kaleci Volkan uzanarak kornere gönderdi.

Yunus Yıldırım, yine kendi tarzında maç yönetti. Mümkün olduğu kadar faul vermemeye ve kart göstermemeye çalıştı ki bence bu tarzını değiştirmesi gerekir. Maçın başında Mehmet Topuz'un pozisyonu çok net değildi, bu nedenle penaltı vermedi ve iyi yaptı. İlk yarıda ki golden önce yardımcı hakem Alex'in ofsayt pozisyonunu kaçırdı, hata yaptı. Saidou'nun Alex'e yaptığı hareket nedeniyle sarı kart göstrdi. Oysa, hareket topa değil, arkadan direk ayağa olduğu için kırmızı verilebilirdi. Maç, çok mücadeleli ve zaman zaman sert oynanmasına rağmen iki takım futbolcuları iyi niyetli olduğu için gerginlik yaşanmadı.

Fenerbahçe'de tüm futbolcular çok koştu, kötü oynayan yoktu. Emre ve Selçuk müthiş başarılı performans gösterdiler. Eminim Hiddink bu maçı izlemiş olsaydı, milli takım orta sahası için çok mutlu olurdu. Gökhan Ünal, başarılı ve faydalı olacağını gösterdi. Özer, yine çok top kaptırdı, kendisini bir an önce toparlaması gerekiyor.

Kayseri maçında güzel oyun ile alınan 3 puan ve daha önemlisi gösterilen ''mücadele, hırs'' taraftarları çok mutlu etti, şampiyonluk yarışında umutları arttırdı. Fenerbahçe, haftaya Ankaraspor olduğu için maç yapmadan dinlenerek geçirecek ve 3 puan alarak puanını 61 çıkaracak.

Fenerbahçe'nin dinlenerek geçireceği haftada oynanacak Galasaray-Bursaspor ve Beşiktaş-Trabzonspor maçları şampiyonluk yarışının netleşeceği bir hafta olmaya aday.

SARI MELEKLERİN TECRÜBESİZLİĞİ NEDENİYLE FİNALİ 3-2 KAYBETMESİ ÇOK ÜZÜCÜ OLDU.

SARI MELEKLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM...

Şevket Onat

05.04.2010

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..