Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe huzuru Almanya'da buldu. 4-2

Fenerbahçe huzuru Almanya'da buldu. 4-2
 

FENERBAHÇE


Fenerbahçe’de nihayet neşeli günler.

Haftalardır kendi kendine yarattığı Alex polemiği ile  yıpranarak gittiği Almaya deplasmanında  Fenerbahçe,  B.Mönchengladbach’ 4-2 gibi farklı bir skorla yenerken hem gruptan çıkmak için büyük bir avantaj elde etti, hem de çok ihtiyacı olduğu huzura kavuştu.

Fenerbahçe sonbaharda çiçek açtı…

Marsilya maçının hem de uzatmanın son 15 saniyesinde kornerden gelen o golü yemese  Fenerbahçe bugün belki de gruptan çıkmayı şimdiden garantileyecekti.

Fenerbahçe, Almanya’da inanılmaz bir futbol oynadı. Çok uzun zamandır göremediğimiz  bir Fenerbahçe izlemenin keyfini çıkarmayalı bayağı bir zaman olmuş. Alex’siz  bir Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağının ve neler yapabileceğinin merak ve endişesi içinde olan herkes gibi muhteşem dönüşün şahidiyim.

Fenerbahçe’de yanlış anlaşılan bir konu vardı. Futboldan anlayan etrafımdaki her Fenerbahçe’li, Alex’in niye oynatılmadığına değil, vefasızlığa idi isyanı. Daha yumuşak  ve camia içinde çözülebilecek  bir sorundu o. Sakın ola ki kimse  ‘’ne oldu Alex’çiler’’ diye sorup da bir başka sorun yaratılmasın şimdi de. Fenerbahçe için.

Trabzon maçında yürümeye mecali olmayan futbolcular ne oldu da böyle  cansiparene bir futbol oynadılar?. Hatta oynamadılar da rakiplerine sahayı dar ettiler?  O ne presti?. 90 dakika. İnanılmaz. Fenerbahçe’nin rakibini pres manyağı yapıp, bunalttığını görmek, ayağındaki topları pres sonucu taçlara, kornerlere attırdığına tanık olmak, özlediğimiz görüntüydü.

Doğal enerji hapı Azizsilin’in faydası mı nedir?.

Asker ocağında bir söz vardır. Çavuşlar çok kullanır. ‘’Askerin gevşemesine izin vermeyeceksin ‘’ derlerdi. Fenerbahçe’ye ne maç içinde, ne saha dışında gevşeme iyi gelmiyor. 3 Temmuz’da kadro olarak zayıfladığı halde bile  yaşanan olaylar nedeniyle  gücünün çok üstünde eforlarla maç kazanmıştı hep Fenerbahçe. Dün ne olduysa, bugün de oldu.

‘’Acı Fenerbahçe’ye yarıyor’’ sözünün bilimsel kanıtıdır bu galibiyet. Futbolcu nerede oynadığını, giydiği formanın büyüklüğünü ve yaşanan olayları onur meselesi yaptığı zaman oyun da skor da işte bçyle oluyor, hem kendileri, hem tüm camia mutlu oluyor. Almanya’da Fenerbahçe tribünlerindeki coşku ve tezahüratları gördünüz. Onların zoru ne şu, ne bu, Takımlarının iyi futbol oynaması, kazanması., futbolcunun formanın hakkını vermesi.

Fenerbahçe’li futbolcuların  bütün iştahını Avrupa maçına saklamış olması da bir ihtimal de olsa ki doğru bir hedef,  Başkanın  etkili konuşmalarının da futbolcuları gayrete getirdiğine  inanlardanım. Yerden yere vurulduğu zaman futbolcusuna sahip çıkıp, onları  modive edip, yeniden yıldızlaştırmak gibi bir gücü var başkanın.

Fenerbahçe’de bir Alex gitti, 3 Alex birden çıktı.

Caner 4 golün de hazırlayıcısı.. Yorulmak bilmedi. Meireles nefis gol attı ve Cristian. Bu çocuğun ayağına top yakışıyor ve çok güzel vuruyor. Gökhan Gönül bu kez gönüllüydü’ ve sahanın yıldızıydı.

Trabzon maçından önce yönetim Samandra’ya antremana gitmişti. Futbolcular tek tek idman sahasına geliyordu. Bir şey dikkatimi çekti. Başkan, bu Cristian’a özel ilgi gösterdi. Ona sarıldı ve dakikalarca öyle konuştular. Cristian’ın bugün attığı gollerden sonra önce formayı öpüp sonra tribünlere işaretle golleri başkana hediye etmesi, Başkanın yeni ve esas Alex’inin Cristian olduğunu gösteriyor. Başkan yeni Alex’i seçmiş bile. Spor yazarlarının Aykut Kocaman’a  ‘’alternatifini bulmadan neden gönderdin o zaman?’’ Diye bindirmeleri  kumsalda kaybolan bir yazıdır şimdi. Cristian dalgaları o yazıları sildi, dümdüz etti.

Fenerbahçe’de  çok kaliteli  ve tecrübeli oyuncular var.  Fenerbahçe  aslında gerçekten  iyi bir takım. İçlerindeki değerlerin özelliklerini ve birbirlerini anladıkça bu kalitesine yakışan sonuçlar da gelmeye başlayacaktır. Nitekim Caner’in 2 golden önce orta yapmayıp, topu vur diye Meireles’e atması ve onun da o güzel golü yapması, futbolcuların idmanlarda yeteneklerini görmesi ile ilgilidir. ,

Sonuç olarak, Fenerbahçe’nin aldığı bu muhteşem galibiyet, hem Fenerbahçe camiasına birleştirici ve huzurlu bir ortam sağlamış, hem de ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz şu günlere ilaç gibi gelmiştir. 

Her başarısızlıkta yerden yere vurulan Aykut Kocaman’ı sadece kazandığından değil, bu futbolu oynattığından  dolayı da tebrik etmek, bu kez hakkını vermek zorundayız.

Yalnız, başarılı kaleci Volkan’a bir sözüm olacak;

Marsilya maçında o korner topuna çıkmadı, o son topta kazanacağı 3 puanı bıraktı Fenerbahçe.

Bugün yenilen 2 golde de çıkmadı. Çıksa en azından yumruk atacağı pozisyonlardı. Sakatlığın etkisini henüz atlatamamış olabilir. . 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..