Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe iyi oynamaya başladı... FB-Konya: 4-1

Fenerbahçe iyi oynamaya başladı... FB-Konya: 4-1
 

Konya deplasmanın da 3 puan ve moral kazanmak Fenerbahçe için çok önemliydi. Ziya Doğan yönetimindeki çok sert futbol oynayan rakip Konya ise bu maçı kazanarak çıkışa geçmek istiyorlardı.

Beklendiği gibi Konya çok sert başladı. Özellikle Niang ve Dia sıkı markaja alınmıştı. Dia, nerdeyse her topu aldığında kendini yerde buldu. Buna rağmen, ortada Emre ve Topuz, ilerde ise Stoch, Niang, Dia ile Özer yerine giren Semih ile Fenerbahçe çok etkili oldu.

Fenerbahçe, Emre ile çok şık bir gol bulmasına rağmen Lugano'nun hatasından Konya kısa sürede durumu eşitledi. Ama, önce Semih ile gelen gol ve sonra yine Semih''in pası ile Stoch'un attığı gol ile Fenerbahçe bu maçı kazanacağını ilan etti.

İkinci yarı başlarında Fenerbahçe'nin orta sahasında kaptırdığı topları, Konya'da ikinci yarı oyuna giren Montano çok iyi kullandı ve verdiği paslarla Konya gollük şutlar buldu. Zaman zaman kötü goller yiyen Volkan, çok dikkatliydi ve bu şutları başarıyla kurtardı.

Son zamanlarda Volkan'ın iyice olgunlaştığını ve daha başarılı kurtarışlar yaptığını görüyoruz. En azından eskisine göre çok daha daha az hata yapan Volkan kalede daha çok güven veriyor.

Sonra Fenerbahçe kontrolü tekrar eline geçirdi ve Lugano ile bulduğu gol ile skoru belirledi... 4-1

................................

Bu maçta Fenerbaçe de öne çıkan özellikler daha çok mücadele etmek ve daha çok yardımlaşma oldu. Kaliteli oyuncuları ile ayağa pas yaparak kontrolü ikinci yarının başları hariç hep ellerinde tuttular.

Emre milli takımda ve Fenerbahçe de hayatının en olgun ve başarılı dönemini yaşıyor.Dün çok iyi mücadele etti, çok top kapmada ve oyunu yönlendirmede başarılı oldu, oyunu rahatlattı ve çok şık bir gol attı.

Mehmet Topuz nihayet düzelmeye başladı ve çok koştu, mücadele etti ve daha önemlisi topları çok olumlu kullandı.

Semih, futbolu ne kadar iyi bildiğini attığı gol ve paslarla yine gösterdi. zaten fizik gücünü daha yukarı çekebilse milli takımın ve Fenerbahçe'nin değişmez oyuncusu olacak.

Stoch ve Dia iyi transferler, çok daha başarılı olacaklarını düşünüyorum.

Niang zaten gelmiş geçmiş en iyi golcü olacağının sinyallerini verdi.

Yobo, oynadıkça ne kadar iyi bir stoper olduğunu gösterdi.

Caner'in ise futbol bilgisi ve tekniği çok iyi ancak biraz daha güç kazanması ve çabuk oynaması gerekiyor.

.....................

Geçen yıl çok başarılı olacağını düşündüğüm genç hakem Abdullah Yılmaz çok kötü bir maç yönetti. Konya'nın sert oynamasına izin verdi, faullerde stardartı bir türlü tutturamadı.

Eski hakemlerin ortak görüşle hepsinin en az 2-3 Fenerbahçe penaltısının verilmediğini belirtmelerine rağmen, o bütün pozisyonları sadece seyretti.

Hele Özer'in sol ayağına taban girerek sakatlanmasına neden olan pozisyonda görmesine rağmen faul dahi çalmaması çok düşündürücüydü...!!!

Konya'lı futbolcuların, futbolun gerektirdiği sertlik dışında yaptığı faulleri süzemedi, anlayamadı.

Abdullah Yılmaz'ın ard niyetli ve taraflı olduğunu düşünmüyorum, ancak bu faulleri ve penaltıları vermemesinin nedeni futbolu iyi bilmemesi ve/veya çok formsuz olması ile açıklanabilir...!

....................

Fenerbahçe maçlarını yöneten hakemlerin maçları kötü yönetme hakları var...!

Çünkü, önemli hakem hataları Lig TV özetlerine konulmuyor, spor programlarında hiç veya yeteri kadar tartışılmıyor, yer bulmuyor...

Bu nedenle çok rahatlar, Fenerbahçe lehine haksız karar düdük çalmadıkları sürece bir sorun olmayacağını biliyorlar...

Nitekim, bu maçta da Özer'in ayağının kırıldığı ama faul bile verilmeyen pozisyon, pek tabii ki yine LigTV özetine konmadı...???

Topa değil, direk adama yapılan sert Konya faullerini, ne naklen yayında yakın çekimleri verildi, ne de özetlere kondu...!

Geçen sene yapılan naklen yayın ihalesini çok yüksek fiyata alan LigTV, Erman Toroğlu'nu yayından alarak değişim sinyallerini vermişti.

Naklen maç yayınlarında çift spiker sistemini geçmeleri, alman hakem Markus Merk'i getirmeleri, her maçı naklen vermeleri hep olumlu adımlardı...

Ancak, her konuda iyileşme ve standartlar yükseltilmeye çalışılırken, Fenerbahçe maçlarının naklen yayınlarında ve özetlerinde hala aynı negatif ayrımcılık çizgisi devam ediyor.

Tabii, niçin böyle oluyor sorusuna bir cevap bulamıyoruz...!

Herhalde, LigTV naklen yayın arabasında görev yapan yönetici ve elemanlar hala eski alışkanlıklarını sürdürüyorlar.....

Böyle yaparak ne kazandıklarını düşünüyorlar acaba ....???

Şevket Onat

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..