- Kategori
- Futbol
Fenerbahçe kolayı zora çevirip, Avrupa Ligi'nde ilk 16 takım arasına girdi.

Öncelikle Fenerbahçe’yi kutlayarak yazıma başlamak istiyorum.
Fenerbahçe tarihindeki eski UEFA, yeni Avrupa UEFA Liginde ilk kez ilk 16 takım arasına girdi. Daha önce üç kez gruptan çıkarak ilk 32 takım arasına girmiş, ancak bir üst tura çıkmayı becerememişti. (2004-2005, 2006-2007, 2009-2010 sezonlarında)
Herkes kura çekildiğinde, Bate Borisov’u sıradan bir takım olarak gördü. Oysa bu takım Şampiyonlar Liginden gelmiş ve grubunun güçlü takımlarından Bayern Munchen’i 3-1, Lille’yi de deplasmanda aynı sonuçla yenerek, grubunu üçüncü olarak bitirmiş ve UEFA Avrupa Ligine kalmıştı.
Yani anlatıldığı gibi sıradan bir takım değil.
Gelelim maça:
Aslında maçın nasıl oynandığının fazla bir önemi de yok. Önemli olan bir üst tura çıkmak! Fenerbahçe bunu başardı. Başarırken de ecel terleri döktü!
Fenerbahçe en az 5-0 alabileceği maçı zer zor 1-0 bitirdi.
İkinci yarının hemen başında neredeyse skor eşitleniyordu.
Fenerbahçe son 11 günde, üçü deplasmanda olmak üzere, birisi kendi sahasında seyircisiz 4 maç oynadı. Bu maçlarda 5 gol attı ve gol yemedi.
Ayrıca Fenerbahçe Avrupa kupalarında bu yıl öyle haldur huldur oynamıyor. Hep dengeli oynamaya çalışıyor. Bunu da başarıyor.
Şimdi sırada Viktoria Plzen var.
Fenerbahçe’nin Viktoria Plzen’i Bate Borisov’dan daha rahat geçeceğini düşünüyorum. Viktoria Plzen’in iki maçta Napoli’ye 5 gol atmasının bir önemi yok. Fenerbahçe bir Napoli değil!
Fenerbahçe Avrupa’da üst turlara yükselirken ülkemize de puanlar kazandırmaya devam ediyor.
Fenerbahçe her ne kadar pahalı, dünya çapında(!) transferler yapmasa da, yaptığı nokta atışları ile yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Fenerbahçe her alanda yolun açık olsun.