Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe kupada yine yalnız kaldı (Fenerbahçe 4-0 Göztepe)

Fenerbahçe kupada yine yalnız kaldı (Fenerbahçe 4-0 Göztepe)
 

Fenerbahçe; ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın sürpriz bir şekilde kupadan elenmesiyle, geçen yıl olduğu gibi bu kulvarda yalnız kaldı. Bu sebeple, Göztepe karşısında işi daha fazla ciddiye alarak, benzer bir kazaya mahal vermedi.

Fenerbahçe: Serkan, Orhan, Serdar, Egemen, Hasan Ali, Selçuk, Meireles (Recep), Mehmet Topuz (Stoch), Krasic, Sezer (Salih), Kuyt

Fenerbahçe; kendi saha ve seyircisi önünde, kimi as oyuncular ile yedek ve gençlerden kurulu karma kadrosuyla, Göztepe karşısında 4-0'lık net bir skorla turladı.

Aykut Kocaman; daha önceki eleme maçına nazaran, daha az forma şansı bulan oyuncularla as oyuncuları harmanlayarak oluşturduğu onbirle; hem turu garantiye alarak olası bir kötü sürprize fırsat tanımadı, hem de hafta sonu oynanacak derbi öncesinde, takımın fazla zorlanmadan, yorulmadan galip gelmesini sağladı.

Pendik ve M.Gladbach maçlarında; tamamen yedeklerden oluşan kadro, uyumsuzluğun tavan yaptığı rahatsız edici bir görüntüye neden olmuştu. Takım oyununu bir türlü yansıtamayan oyuncular, daha çok bireysel olarak bir şeyler katmaya gayret ettilerse de, özellikle Sezer'in tercihleri bencil oyuna dönüşmüştü.

Bu akşam, takımın iskeletine monte edilen Sezer, Recep, Salih gibi gençler, daha pozitif bir etki sağladılar. Özellikle Sezer Öztürk'ün performansı; sonuca 1 asist 2 gol olarak yansıdı.

Salih Uçan'ın orta alanda güven veren duruşu ve Recep Niyaz'ın güzel oyununu golle süslemesi ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. 

Krasic'in toparlanma sürecini bu akşam kaydettiği golle daha çabuk atacağını ümit ediyoruz. Stoch'un da ikinci yarı oyuna dahil olması, Aykut Kocaman ile problemin çözüldüğü izlenimini verdi. Ancak Krasic ve Stoch'un hazır hale gelmeleri için daha çok çalışmaları ve daha fazla forma şansı bulmaları şart. Bu akşamki pas tercihleri ve hücumdaki hataları, henüz hazır olmadıklarını gösterdi.

Sonuç olarak; bu tür maçları ciddiye almanın önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Fenerbahçe geçen yıl olduğu gibi rakipleri tarafından kupada yalnız bırakıldı. Ancak, bu durum avantaj mıdır, şimdiden bunu kestirmek zor. Futbol her ihtimale açıktır.

Son bir not: Fenerbahçe kafilesine Kayseri'de yapılan saldırının bir benzeri, maalesefki bu akşam Göztepe forması giyen taraftarlar tarafından yapıldı. Ancak, hepimiz biliyoruz ki, ne önceki saldırıyı gerçekleştirenler Kayserispor taraftarıydı, ne de bu akşamki saldırganlar Göztepeli. Onların rengi belli ama neyse...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..