Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe neden sürekli kaybediyor?

Fenerbahçe neden sürekli kaybediyor?
 

FENERBAHÇE


FENERBAHÇE SON 7 RESMİ MAÇINI NEDEN KAZANAMADI? İŞTE GÖRDÜĞÜM F.BAHÇE GERÇEKLERİ...

Fenerbahçe - İ.B.B. maçını da kaybederek son 7 resmi maçını kazanamadı. 2 BURSA 1 LİLLE mağlubiyeti, bu günde İBB mağlubiyeti ile 4 mağlubiyet ve V.Manisa, Diyarbakır maçlarında son dakika golleri ile mağlubiyetten kurtulan 2 beraberlik iç saha LİLLE beraberliği ile tur kaybedildi. Maçların son dakikalarında ya yenilen yada atılan goller ile skorların değiştiği maçlar izledik. Maçlarda F.Bahçe son dakikalarda gol attığı içinde bu beraberliklerin mutluluğu yaşanıldı.

Şimdi önce İBB mağlubiyeti için bir kaç not yazalım. Hakem maçın kaybedilmesinde büyük rol oynadı. Bu gün F.Bahçe penaltıdan maçı kazansaydı bile hakem rezaletti. Amatör takım maçında bu hataları yapsa bir hakem, sahadan polisler nezaretinde çıkamazdı. Kasıtlı hareket eden bir hakem triosu vardı. F.bahçenin nizami golü verilmedi. AYNI YAN HAKEM 2. yarı ofsayttan gol vererek İBB maçı kazanmasını sağladı.Kırmızı kartı İBB defans oyuncusu son adam kuralına göre görmesi gerekirken, ALEX haksız şekilde kırmız kart ile oyundan atıldı.

Bu yaşananların suçlusu tamamen bu maça hakemi atayan MHK yönetimi ile sessiz kalan F.Bahçe kulüp yönetimidir. Bu hakem BJK maçının kaybedilmesi sağlayan hakem olduğu halde tepkisiz kalınarak bu son hazırlanması sağlanmıştır. 3 puan kaybedildikten sonra konuşmanın anlamı yoktur.

Daum bu maçın ilk 11 seçiminde yanlışlık yapmıştır. Selçuk ve Deniz bu takımın yedek oyuncularıdır. David ve Cristian bu maçta oynamalıdır. Ayrıca Bilica da bence F.Bahçe nin oyuncusu değildir. Kesinlikle Lugano - Bekir ikilisi ile yola devam edilmelidir. Tabi Lugano sakatlığının uzaması ise skandaldır. Daum, bu puan kayıplarında önemli hatalar yapmış olup, Aykut KOCAMAN tarafından uyarılmamasıda oldukça sıkıntılı bir durumdur.

Pekiyi bu kadar maç neden kaybedildi? En önemli iki tane sorun vardır:

1. En önemli sorun kadro yetersizliğidir. Yedek oyuncular sadece ÖZER HURMACI dışında ilk onbire girecek ve oyunu değiştirecek sadece aynı mevkide santrafor oynayan semih ve gökhan ünal vardır. Kalecinin bile yedeği yokken stresli oyunda insiyatif alacak yedek oyuncu yoktur. İlk onbirde yük EMRE ALEX GUİZA LUGANO bu oyunculara yıkılmıştır. Kadro yetersizliği stresli ve tempolu oyunları kaldıramadığından bu kadar başarısız bir tablo ortaya çıkmıştır.

Kaleci alternatifinin olmaması bile skandaldır. Bakınız iddia ediyorum: En kısa sürede toparlanılmaz ise, pozisyon gereği Volkan kırmızı kar görerek veya sakatlanarak takımı yalnız bırakacaktır. Emre ise bu tempolu oyunlara dayanamaz, 1-2 maç içinde o da sakatlanacaktır.

2. Yönetim futbolcuların saltanatına, zevkine terk edilmiş olup, ayrıca takımı kenardan hazırlayanların Daum ve sağlık heyetinin insiyatifine terk edilmesi büyük hatadır. Sakatlıkların artması hem sağlık kontrollerinin yetersizliğinden hemde futbolcunun kendine bakmamasındandır. Daumun hatası ise takımı 13 kişi ile hazırlaması yedeklerin hazır tutulmasına gereken önemi vermemesi ile en çok suçu olanların başındadır.

3- Başkan ve yönetim takımın kötü gidişine tedbir almaması ile uçurumun kenarına doğru gidilmektedir. Taraftarın sabrı tükenirse, F.BAHÇE çok yakında boş trübünlere oynayan lig 6.sı bir takıma döner. Federasyon ile MHK hanedanlığına son verilmelidir. Herkes aklını başına almalıdır. Haksızlık yapılan takım milyonlarca taraftarı olan bir takımdır. Kasıtlı aynı hakemlerin aynı hataları tekrarlaması oldukça manidardır.

Son olarak, bu hafta Avrupa da hiç bir takımımız kalmadı. F.Bahçe iyiki elendi. Eğer elenmese, Liverpool maçına çıkıp Beşiktaş'ın 8 gol yiyerek yenildiği maçın bir kopyasını F.Bahçe takımıda yaşayabilirdi. En azından bu ayıbı yaşamak riski ortadan kalktı.

Bu yıl ligte 2.lik ve kupa şampiyonluğu elde edilirse, F.Bahçe için başarı sayılabilir. Herşey bitmedi ligte de fakat sürekli aynı oyuncular sahada olduğu sürece, şampiyonluk için mucize gereklidir.Zaman her şeyi gösterecektir. Bu mucize bütün derbilerin kazanılması ile gerçekleşebilir.

Saygılarımla. Toprak SARİ.

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..