Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

03 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Rahatsızlığı

Fenerbahçe'nin Rahatsızlığı
 

Bizim takımın sorunu nedir?

Bir çeşit hastalık mıdır bu?

Yoksa bir tür takıntı mıdır?

Diğer takımların çok rahat yenip geçtiği takımlara karşı niçin biz başarılı olamıyoruz? Ortada bir gerçek var ki, küçük diye tabir edilen takımlar, malum büyük takımlara karşı, özelliklede Fenerbahçe' ye karşı daha bir hırslı oyun sergiliyorlar. Fakat bu hırs acaba büyük takımın gücünü aşmak bazında yeterlimi? Yeterliyse bizde Milan' ı, Real Madrid' i, Barcelona' yı bu şekilde yenebilirmiyiz peki? Tabiiki kel alaka... Sadece hırsla maç kazanılsaydı, uçuk transferlere ne gerek vardı?

Senin bir kaliten var, uçuk meblağlarla aldığın oyuncuların var... Hatta öyle ki bazı takımların komple değeri, senin bir oyuncun kadar. Gelgelelim o küçük takımlar çıkıp, sana sahada kök söktürüyorlar. Madem maddi açıdan aramızda uçurum olan rakiplerle aynı düzeyde futbol oynayacağız, o halde boşuna yıldızlara para saçıp duruyoruz.

Yıllardır derimki; "Fener bu maddi güçle, bu tesislerle, bu stadyumla, bu samanyolu gibi yıldız topluluğu kadroyla bu ligde antreman yapıp, Avrupa' da dişe diş mücadele etmesi lazım. Lig olsun, kupa olsun Türkiye sınırlarındaki her kulvarda, her maçı galibiyetle kapatması lazım. Hemde zorlanmadan, idman havasında, her maç üç puan çerez gibi gelmesi lazım ve kayıpsız puanla, rekorla şampiyon olması lazım".

Ama nerdeeee? Yıllardır yapışmış bize bir hastalık, öyle gidiyor. Biz puan kaybedince diğer kafaya oynayan takımlar kaybetmiyor... Onlar puan kaybedince bizde kaybediyoruz. Olmadık maçlarda puan kaybetmek, her maçı diken üzerinde izlemek, sezon biterken kaybettiğimiz puanlara yanıp ah-vah etmek, ince hesaplara girip şunu şöyle yaparsak, bu da böyle olursa tarzı planlar yapmak adet oldu bizde yıllardır. Özledik malup bile olsak rahat maç izlemeyi, "bizim çocuklar halleder" demeyi... Şimdi galipken bile sıkıntı içerisindeyiz. Nerede o "103" golle rekor kırdığımız zamanlar? 3-4 gol attığımız hafta, "bu sefer 5-6 olmadı" diyerek üzülüyorduk. Acaba tekrar böyle rahat olabilecekmiyiz biz?

Kulübümüzde maddi sıkıntı yok, futbolcular tıkır tıkır alıyorlar paralarını. Tesisler desen en iyisinin ekstrası. Her maç stadı dolduran imrenilecek bir taraftar kitlesi... Her türlü fedakarlığı yapan bir yönetim... Daha başka ne olması lazım? İmza atarken anasının nikahını isteyen yıldızlar, aldıkları servetin karşılığını niçin vermez? Yok hani eğer ruh da satılsa eminim Aziz başkanım onuda alacak ama yok işte. Hem demezlermi adama "yok devenin bale pabucu" ... Artık zahmet edip onuda oyuncular kendileri katsınlar diyorum... Artık diken üzerinde maç izlemesek, huzur bulsak, keyif alsak diyorum.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..