Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin tek rakibi Kocaman'dır! (Gaziantepspor 1-2 Fenerbahçe)

Fenerbahçe'nin tek rakibi Kocaman'dır! (Gaziantepspor 1-2 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; ligin 19. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'u 1-2 mağlup ederek, Süper Ligde bu sezon 2. deplasman galibiyetini aldı.

Gaziantespor: Karcemarskas, Şenol, Medunjanin, Turgut, Bekir, Sarnas (Tufan), Kemal, Serdar, Cenk, Kocojevic, Taşkın (Oktay)

Fenerbahçe: Volkan, Orhan (Semih), Bekir, Egemen, Hasan Ali, Meireles, M.Topal (Caner), Cristian, M.Topuz, Kuyt, Sow (Salih)

Fenerbahçe; ilk yarı boyunca hiçbir varlık gösteremediği ve 42. dakikada 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibinin 2 net gol pozisyonunu değerlendirememesi nedeniyle, 65. dakikada Sow, 83. dakikada Semih'in golleriyle 3 puanı alan taraf oldu.

Aykut Kocaman'ın hafta içi Bursaspor karşısında kazanılan maçın kadrosu ve sistemini bozup, sezon başından bu yana takıma ve skora hiçbir katkısı bulunmayan 4-2-3-1 dizilişinde diretmesi, maçı zora sokan en büyük etken oldu. 

Ayrıca; takımın en vasat oyuncularından Mehmet Topal ve Cristian'ın varlığı, Meireles'in ve Kuyt'ın formsuzluğu, dolayısıyla ilk 45 dakika Sow'un ileride iki stoper arasında boş yere debelenmesini izlemek durumunda kaldık.

Kanat oyuncusu özelliği ve sürati olmayan Kuyt ve Mehmet Topuz'un verimsizliğinin üzerine, zaman zaman kendi aralarında yer değiştirmeleri de, trajikomik durumlara neden oldu. Mehmet Topuz'un sol açık pozisyonunda olduğu bir durumda, sağ ayağıyla ceza sahasına ortalamak istediği top, ceza sahasından bir hayli uzağa yol aldı.

Alan savunması ve müdahale yeteneği oldukça zayıf Bekir-Egemen ikilisinin rakip oyuncu karşısındaki bariz yetersizlikleri, maça yine mağlup başlamamıza neden oldu. Özellikle Bekir'in henüz 5. dakikada terk ettiği bölgesinden kaçırdığı rakibin, golü bulması işten bile değildi.

Fenerbahçe'deki problemlerin hemen her maç tekerrür ettiği, buna rağmen düzelmesi yönünde hiçbir ekstra çalışmanın yapılmadığı aşikar. Aziz Yıldırım; bırakın soyunma odasını, sahaya bile girse, bu zihniyetle bir arpa boyu yol gidilmez.

Bu akşamki maçla birlikte bu sezon 1-0 yenik duruma düşülen 12. maçı izledik. Başınızda Aykut Kocaman varsa maça 1-0 yenik başlarsınız.

Ligde oynanan 9 deplasman maçında sadece 2 galibiyet alınabildi. Bu iki maç da 2-1'lik skorla, tabir-i caizse ite-kaka kazanılabildi.

Sezon başından bu yana 4-2-3-1 sisteminde; vasat iki ön libero ve savunma özürlü iki stoper  ile birlikte toplamda 6 defansif oyuncuya rağmen kalemizde ciddi pozisyonlar verildi.

Hemen hemen her maçın ilk 45 dakikası, sergilenen kötü futbol ile heba oldu. Aykut Kocaman kuyuya bir taş attı, maçların ikinci yarıları boyunca onbir oyuncu, bu taşı çıkarmaya çalıştı.

Oyuncuların saha içersinde, kendi aralarındaki uyumsuzlukları her maç gözlendi. Sık sık pas hataları ve basit top kayıpları yaşandı. Buna rağmen bu yönde bir önlem belli ki alınmamış.

Hatalarımızdan ders alacağız dedik, öğrenciler karne aldı, biz hâlâ ders alamadık. Aynı hatayı her hafta yapana da ancak Aykut Kocaman denir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..