Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin kupa sevgisi (Fenerbahçe 3-0 Bursaspor)

Fenerbahçe'nin kupa sevgisi (Fenerbahçe 3-0 Bursaspor)
 

Fenerbahçe; Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 4. maçını da galibiyetle kapatarak gruptan çıkmayı garantiledi. Gruptan lider çıkma ihtimali ise hemen hemen kesin gibi.

Fenerbahçe: Volkan, Orhan, Bekir, Egemen, Hasan Ali, Selçuk (Cristian), Meireles, Salih, Stoch (Beykan), Sow (Kuyt), Semih

Bursaspor: Carson, Ozan, Serdar, İbrahim, Hakan, Sestak (Pinto), Forsell (Tuncay), Edu, Musa (Murat), Ferhat, Batuhan

Ligde kötü günler geçirmesine rağmen, kupada üç maçta üç galibiyetle turu kolaylayan Fenerbahçe; ligdeki performansından farklı olarak, maçın tamamına yakınında mücadele isteğinden kopmadan tamamladığı maçın sonucunda, konuk ekip Bursaspor'u 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe; alışık olmadığımız bir şekilde maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar rakibi karşısında baskılı bir oyun ortaya koydu. Bu mücadelede muhakkak ki Aykut Kocaman'ın sahaya sürdüğü onbir tercihinin katkısı büyüktü.

Son haftaların formsuz oyuncuları Krasic, Mehmet Topal ve Kuyt ile başlamayıp, orta alanda oyunu dikine oynayan ve mücadele gücü yüksek Meireles ve genç Salih'i tercih etti. Bu ikilinin önünde de Stoch, Sow ve Semih üçlüsü ile rakibini önde karşılayan bir takım ortaya çıkıverdi.

Özellikle bu 5 oyuncunun süre aldıkları dakikalar boyunca süren aktif oyunları sayesinde takım, oyun üstünlüğünü elden bırakmadı. Biri penaltıdan olmak üzere Semih'le bulduğu 2 gol (41,61 dk.) ve genç Beykan'ın ayağından kazandığı 1 golle (86. dk) maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Bunun yanı sıra Semih'in değerlendiremediği 2 net gol pozisyonu ve yine Semih ile Salih'in direkten dönen topları, Fenerbahçe adına pozisyon zenginliği oluşturdu.

Açıkçası; aylardır Aykut Kocaman'dan beklentimiz tam da buydu. Oyunu dikine oynayan, ofans özelliği ve mücadele gücü yüksek oyuncuları (Sow, Semih, Stoch, Meireles, Salih vs.) sahaya bir arada sürmesi. Mehmet Topal, Selçuk Şahin gibi ağır, Kuyt ve Krasic gibi formsuz oyuncuları izlemekten iyice sıkılmıştık.

Bu akşam sahada izlediğimiz kadro, tabi ki herşeyi dört dörtlük yapmadı. Ciddi pozisyon ve pas hatalarını yine izledik ama sahadaki mücadele hem skora yansıdı hem de yapılan hataları affettirdi. Ayrıca, Aykut Kocaman'ın genç oyuncuları kazanma düşüncesi ve cesareti de takdir edilmesi gereken bir durumdu.

Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..