Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şampiyonluğun 6 adayından biri

Fenerbahçe şampiyonluğun 6 adayından biri
 

Sezonun bitmesine 5 hafta kala, Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı, % 16’ya düştü. Niye şaşırdınız ki? Şu anda Fenerbahçe kalan 5 maçını kazanırsa 15 puan toplayıp Sivasspor’u geçebilir. Aynı şansa Bursaspor da sahip.

Bu yüzden otuzuncu haftaya 6 takım şampiyonluk ümidiyle giriyor diyebiliriz.

Dedemiz ne demişti, “şampiyonluk son haftalardaki maçlarla belli olacak…”

*****

Evet, Sarı Lacivertli takım bu yıl en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Aragones, takıma pek uğurlu gelmedi. Burada “uğur” kelimesini soyut bir kavram olarak kullanmıyorum. Hocamız takımla ve futbolcularla uyum sağlayamadı.

Bunda fazla abartılacak bir durum yok. Ne var ki daha ilk günlerde ortaya çıkan ve herkes tarafından da hissedilen bu gerçeğe yöneticiler anında müdahale etmediler, edemediler.

Bildiğimiz en önemli sebep, sözleşmedeki tazminat meselesi… Ancak Şampiyonlar liginde ve ligdeki şu acıklı durumumuzla kaybettiğimiz paralar, ödenmesi gereke tazminattan daha mı az?

*****

Fenerbahçe’ye bu sezon gerçekten yazık olmuştur. Azıcık takım ruhu ve sevgisi olan hiçbir futbolcunun, kulübü bu duruma düşürmeye gönlü razı olamazdı. Ben gerçekten bu futbolcuları anlayamıyorum.

Son haftalardaki oyunumuzla, Türkiye Kupasında da bizi acı bir sonun beklediğinden korkuyorum. Telaffuz etmeye dilim varmıyor ama, finalden zaferle çıkacak bir durumumuz yok.

Son 5 haftaya bugüne kadar Türkiye liginde şampiyonluk yaşamış 4 takımın da önünde lider olarak giren Sivasspor’un, ipi göğüslemesi, kişisel olarak en büyük dileğimdir.

Eğer Fenerbahçe Beşiktaş’a ligde puan kaybettirir, Sivas’ın önünü açarsa, finalde de Beşiktaş’ın elinden 26 yıllık hasrete son vererek kupayı alırsa, taraftar azıcık teselli bulacaktır.

Aksi takdirde, hüsrana uğrayan taraftar, boynu bükük kalacak ve bu yıl Fenerbahçe, takım tutmaya başlayacak yaşa gelmiş olanlardan hiçbirinin gönlüne giremeyecektir.

Bu vebali taşımayı bilmiyorum bu futbolcular üstlenebilecekler mi?

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..