Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Ülker'de Preldzic, Ukiç farkı

Fenerbahçe Ülker, Play-Off’lara kalma mücadelesi veren rakibi Aliağa Petkim’i üçüncü periyotta verdiği mücadele sonrasında Arena’daki diğer karşılaşmalarla kıyaslandığında rahat geçti.

Kuşkusuz bu rahatlığı belirleyen faktörler vardı.

Öncelikle takımın omurgasında oynayan bazı oyuncular maçlara ağırlıklarını koyduklarında rakiplerin işleri çok zorlaşıyor.

Fenerbahçe Ülker’de Ukiç, Preldzic, Bogdonaviç ve bu sezon ister istemez artık bu kategoriye yerleştireceğimiz Engin Atsür takımın omurgasını oluşturuyorlar ve normal sezon tamamlandıktan sonra başlayacak eleme karşılaşmalarında da bu oyuncuların ne yapacakları belirleyici olacaktır.

A.Petkim karşısında dün uzun zamandır olmadığı kadar iyi oyun sergileyen bir Preldzic izledik. Attığı 19 sayının yanı sıra özellikle kendi pota altında topladığı ribauntlar ve bunları hızlı hücuma çeviren oyun anlayışı; asistleri sayesinde kolay sayılar atıldı.

Kimsenin anlamadığı bir teknik faul ve oyunun sonlarına doğru yaptığı peş peşe basit faullerle oyun dışı kalması da bu maçın nazar boncuğu oldu onun için.

Ukiç maçın ikinci yarısındaki oyunu ile kendine geliyor olduğunu gösterse de üzerinden atamadığı bir tutuklukla oynuyor. Karşılaşmada yaptığı basit top kayıpları kendisine hiç yakışmadı. Ancak 18 sayı ve 6 asist ile maçın kritik oyuncularından biri oldu.

Bogdonaviç tepki vermeyen yüz ifadesiyle bu sezonun Fenerbahçe’deki en istikrarlı oyuncusu olmaya devam ediyor. Dün yine Spahija’nın rotasyonuna takıldığı için az süre oynadı ama 14 sayı attı.

Ve Engin Atsür…

Ukiç’in oyunda olmadığı sürelerde oyunun tüm yükü onun üzerine biniyor. Engin bu pozisyonda görevini çok iyi yerine getirmekle kalmıyor zaman zaman maçı ateşleyen adam oluyor. Taraftar onu çok seviyor.

Takım halindeyse Fenerbahçe Ülker’in savunmasında hala çok önemli boşluklar var. İkinci yarı rakibe baskıyı arttırıp sert savunma yaparak maçı çevirdiyse de özellikle rakiplerinin ikili oyunlarına bir türlü çözüm bulamıyor.

Fenerbahçe Ülker herhalde bu düzeyde potasında en fazla basit basket gören takımı konumundadır.

Basit ve kolay basketler takımın tüm konsantrasyonunu bozmakla kalmıyor farkı açacak momentumları da kırıyor. Taraftarın tepki dozunu düşürüyor.

Yine her rakibinden bir veya birkaç oyuncunun yıldızlaşmasına izin veren bir savunma boşluğu ile oynuyor.

Petkim’in en etkili silahlarından Toolson sezon sayı ortalamasının üzerinde sayı buldu. Toolson’u Engin’de durdurmaya çalıştıysa da etkisini azaltamadı.

Ratkovica 7 asist 16 sayı ile kendi ortalamasının üzerine çıktı.

Ümit Sonkol’un aldığı 8 ribaundu da bu şekilde not etmeliyiz.

Takım oyununda en önemli detay bu tip oyunculara standartlarının altında kalacak tedbirler almaktan geçiyor.

Fenerbahçe Ülker’de uzun oyuncuların da form tutması şampiyonluk karşılaşmaları için önemli bir detay; özellikle Oğuz Savaş’ın eski günlerine dönmesi gerekiyor.

Ömer Onan'ın yokluğu yine hissedilirken onun pozisyonda görev verilen Hakan Demirel biraz yerini yadırgamış gibiydi.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..