Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve Galatasaray kaleci transfer etmesse çok zorlanırlar…

Fenerbahçe ve Galatasaray kaleci transfer etmesse çok zorlanırlar…
 

Bir soru, kaleci ile kedi arasında ne fark vardır.? Diye çocukluğumda kalecilik yapmaya başladığımda meşhur bir soru olarak sorulurdu. Cevap, tabiki kedi tutuğunu yer, kaleci tutamadığını..

İşte kalecilik bir takımın en önemli mevkisi kurtarışı ile arkadaşlarına moral, rakibe ise göz dağı, tersi ise kısaca takım nekadar iyi oynarsa oynasın mağlubiyet kaçınılmaz olur.

Fenerbahçe yine yaptığı flaş transferlerle damgasını vurdu. Federasyon hala açıklamadığı yabancı oyuncu sayısı ilede hala beklemede kalmakta Avrupada başarılı olmak için kaliteli yabancılar transfer etmek isityor. Ama bir takımın kalecisi o takımın yarısı güçünde olduğu, yaptığı kurtarışlarla takıma daha fazla katkıda bulunduğu aşikardır. Fenerbahçe Rüştü Beşiktaş’a gitti, sadece Serdar ve Volkan kaldı..

Bu sene yapılan iyi transferlerle lig daha renkli ve mücadele gücü yüksek maçlar olacak. Geçen senelere göre Galatasaray da yaptığı iyi transferlerle bu sene liğe ağırlığını koyacak gibi gözükmekte. Ama oda kalecisi Mondragon’u Köln’e gönderdi.Fevzi Antalya’ya gitti, sadece Orkun geldi..

Beşiktaş ise o da aldığı iyi futbolcularla ve birde Ertuğrul Sağlam faktörünü artıya çevirdiğinde epey iddalı duruma gelecek. Çünkü Beşiktaş aldığı 3 kaleci ile kalede sorun yaşamayacak gibi gözükmekte. Fenerbahçeden Rüştü, Ankara spor’dan genç yetenek Hakan ve Altay’danda Atilla’yı almak istiyor. Murat’da var.(gerçi ameliyat oldu) Kısac Beşiktaş kaleyi en sğlama alan takım oldu.

Buradan şu ana fikri çıkarabiliriz. Eğer Fenerbahçe Avrupada başarılı olmak istiyorsa, iyi bir kaleci muhakkak alması gerkiyor. Yoksa kalede sorun yaşar yaşamasa kaleye top gelmezse bir sorun olmaz. Ama buda mantıklı bir yaklaşım değil. Bu kaleci transferini göz ardı etmemeli, sonra son pişmanlık fayda etmez..Benden söylemesi..

Galatasaray’da kaleci sorunu var. Aykut ve Orkun sadece liğde belki idare eder ama bazen Galatasaray kaleci yüzünden tekleyecektir. Avrupa liğlerinde oynamayacak olması bir avantaj sayılabilir.Ama kaleci almazlarsa işleri zor bence..

Kaleci açısından en şanslı takım bence Beşiktaş Rüştü, Hakan, ve Atilla’ yı aldığında kalede sorun yaşaayacsktır. Tabi Rüştü eski formuna dönmesi şartıyla. Ama diğer transferlerde vede Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’ı zirveye taşıyacaktır. Aksi Beşiktaş’ta kaos bitmez..

Benden söylemesi..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..