Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ve Galatasaray

Futbola çok az değinsem de yazılarımı okuyanlar bilir. Ben Galatasaray taraftarıyım. Oğlumda Galatasaray’lıdır, kızımda, eşimde, kardeşlerimde. Rahmetli ölmüşlerimde hep Galatasaraylı idi ve onlara bu meziyetleri kazandırmak için az uğraşmadım. Evet hiç olmazsa Galatasaray sevgisini yakınlarıma, aileme aşılamamda küçümsenmeyecek bir rolüm var ve bununla gurur duyuyorum.

Bu bağlamda, Fenerbahçe lehine bir yazı yazacağımı söyleseler inanmazdım. “Hadi canım sende..” der geçerdim.

Büyük konuşmuşum..

Gelelim konuya:

AKP güdümlü bu federasyon futbolumuzu idare edemez. Etmeye ufkuda yetersizdir gücüde..

Anadolu Kulüplerinden (hiç katılmadığım saçma sapan bir tanımlama da olsa) herhangi birisinin şampiyon olması ülkemiz futbolunu olumlu yönde etkileyecektir. Trilyonlarca liralık rantın döndüğü futbol dünyamızda, şampiyonluk hesaplarına “Anadolu Kulüplerinden” herhangi birisinin ortak olması futbolumuzu geliştirecek rekabetin katı, acımasız ve zevkli bir hale gelmesine neden olacaktır.

Belki de bu yüzden kulüplerimizden birisi Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğundan sonra daha iyi bir derece elde edip, Şampiyonlar ligi şampiyonluğunu ülkemize getirecektir. (hoş bu güzel rüyayı görürken aklıma Galatasaray’dan başkası gelmiyor ama)

Burada sorun yok.

Herhangi bir “Anadolu Kulübünün” şampiyon olması bizi sadece sevindirir. Fakat dürüst ve adil bir federasyonun yönetiminde ve kıran kırana bir mücadeleden sonra.

Bakıyoruz gelişmeler öyle mi?..

Ne gezer..

“Anadolu Kulüplerine” hoş görünebilmek ve bu yöndeki oy avcılığının getirdiği takiyyemidir, yada Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin ülkemiz futboluna getirdiği ilerici rolün kıskançlığımıdır bilinmez, federasyonun anlaşılmaz tarafgirliği ile mücadelenin “Anadolu Kulüpleri” lehine gelişmesi için olağan üstü gayretlerini görüyoruz son zamanlarda.

Sivas ve Trabzon’un zirvede yalnız kalması için yapılanlar işi çığırından çıkarma aşamasına geldi maalesef.

Bakıyoruz Fenerbahçe-İBB maçına: Fener iki ofsayt golle yeniliyor.

Dönüyoruz Galatasaray-Kayseri maçına: Lincoln’ün düşürülmesi ile kazanılması gereken penaltı, Lincoln’e sarı karta dönüştürülerek, daha sonrada kural hatası iddialarının çok yoğunlaştıran bir ikinci sarı kart faciası nedeniyle olası bir Galatasaray galibiyeti engelleniyor.

Bence, bu hatalı kararları veren hakemler kendi başlarına bu yanlışlara düşmüyorlar tabiki.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin olası galibiyetleri ve puanları çalınmıştır.
“Anadolu Kulüpleri” populizmi AKP’nin her icraatında olduğu gibi futbolda da ne kadar iki yüzlü bir politika yürüttüğünü gözler önüne sermiştir.

Burada da çuvallıyor AKP ve iplerini tuttuğu federasyon.

Yazık olmuştur Fenerbahçe’ye ve Galatasaray’a ..

Onların olmadığı bir yarışın Türkiye futboluna hiç bir şey katmayacağını görmelidir AKP ve federasyon.

Saygılarımla..

12.02.2009

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..