Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Fenerbahçe'ye UEFA'dan tarihi ceza!

Fenerbahçe'ye UEFA'dan tarihi ceza!
 

Fenerbahçe’ye en büyük ceza kimin tarafından veriliyor?

Kendisini çok seven(!) taraftarları tarafından!

Tabi en fazla seven muhalifleri de unutmamak lazım.

Örneğin, daha geçen gün BATE Borisov ile seyircisiz oynanan rövanş maçında taraftarların çıkardığı olaylar!

Olay dediysek, kavga dövüş falan değil! Seyirci olmayan maçta taraftar kiminle, neyle kavga etsin değil mi?!..

Muhalif bir eski yöneticinin ayarladığı insanlar, seyircisiz maçta, stadın dışından, içeriye denizcilerin yardım istemekte kullandığı işaret fişeklerine paraşüt giydirip atmışlardı. O fişeklerde, teknolojinin yardımı ile gökyüzünden sahanın içine süzülerek inmiş ve maçın bir dakika durmasına sebep olmuştu.

UEFA Disiplin Kurulu, bu görsel şölen(!) nedeniyle Fenerbahçe’ye 1 maç seyircisiz oynama cezası daha verdi.

Bu arada büyük umutlarla alınan ve BATE deplasmanın da, maçın 4. Dakikasında kırmızı kart gören Raul Meireles de 3 maç ceza verdi.

Bunun anlamı şu: Seyircisiz oynanan rövanş maçında stat dışındaki taraftarların attığı paraşütlü işaret fişeklerinin saha içine düşmesi ve oyunun bir kaç dakika duraklaması sonucu UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fenerbahçe BATE Borisov maçının ardından Viktori Plzen karşısında da taraftarından yoksun kalacak.

Ayrıca UEFA Fenerbahçe için şok bir karar daha verdi. UEFA Fenerbahçe'ye Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası verdi. UEFA bu cezayı (tekrarı olmaması halinde) 2 yıl süreyle erteledi.

Bu ceza ile ilgili Fenerbahçe kulübünden şöyle bir açıklama yapıldı:

UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, cezamız nedeniyle seyircisiz oynadığımız Bate Borisov maçında, stadyum dışından atılan yabancı maddeler nedeniyle, Son 16 Turu’nda oynayacağımız Viktoria Plzen maçının Seyircisiz oynanmasına karar vermiştir.

2 yıl içinde Kulübümüzle ilgili herhangi bir saha olayı yaşanması halinde, Kulübümüz, katılım hakkı elde etmesi durumunda dahi, UEFA müsabakalarına katılamayacaktır.

Aynı şekilde, Bate Borisov maçında yaşanan saha olayları nedeniyle, kulübümüzün, 30 gün içinde 60 bin Euro para cezası ödemesine hükmedilmiştir.

Öte yandan, Bate Borisov ile oynadığımız Son 32 Turu ilk maçında doğrudan kırmızı kart gören Portekizli oyuncumuz Raul Meireles’in toplam 3 maç ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Rövanş mücadelesinde forma giyemeyen Meireles, V.Plzen ile oynayacağımız iki maçta görev alamayacak.

Kulübümüzün, yukarıdaki cezalara 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunmaktadır.”

Fenerbahçe’nin seyircisiz oynadığı ve oynayacağı maçların faturasının ne kadar olduğu Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından açıklandı.

Fenerbahçe’nin iki maçlık seyircisiz oynama bedeli tam tamına 30 milyon Euro!

Bunu kim karşılayacak?

Hani geçen yazımızda hatırlatıp, 6222 sayılı yasanın ne zaman uygulanacağını sormuştuk ya, şimdi tam zamanıdır.

Kanal Türk televizyonundaki Telegol yapımcıları, o işaret fişeğini kimlerin attığını ve kimin attırdığını gayet iyi biliyor. Şimdi herkesin görev yapma zamanıdır. O fişekleri atanlar bir an önce yakalanıp, ardındaki kişi veya kişiler tespit edilerek, bu cezalar onlardan tahsil edilmelidir.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..