Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ferdi için ferdi düşünmeyelim..!

Ferdi için ferdi düşünmeyelim..!
 

İnsan hayatı ne kadar değerli acaba? Bunu en iyi muhakkak bizleri yaratan YÜCE RABBİMİZ bilebilir. Mevlamız için insan hayatı çok değerli, öyle ki:

-Kim haksız yere bir insanın hayatına kıyarsa tüm insanlığa kıymış gibi günah işler..!

diye buyuruyor. Bir insan hayatına kıymanın cezası ne denli büyükse, bir insan hayatının devamı için ALLAH' tan umut ederek ona yardım etmek o denli büyük olsa gerek. Hayat su misali akıp giden bir olgu. Gündelik koşturmalar insanı içine alıp sürüklerken bizler sanki ömrümüzün hiç bitmeyeceğini düşünür dururuz. Oysa herkes de onun günün birinde ansızın biteceğini çok iyi bilir. O gün gelip herşey sona erdiğinde kişinin elinde kalan sadece yaptığı iyilikler ve diğer insanlar için yaptıkları olur. Bizlerle gelecek olanlar da sadece bunlardır. Hangi inanca sahip olursak olalım tüm inançlarda insanlara yardım etmek ve başkalarını da düşünmek bir erdemdir.

Ferdi adlı bir kardeşimiz var. Hikayesini herkes biliyor artık. Bu kardeşimiz şanslı en azından birileri onun varlığından haberdar. Birileri onun için birşeyler yapmaya çalışıyor az veya çok demeden. Bakın mazimize bizim medeniyetimizin tavan yaptığı dönemler bizim birbirimize en çok değer verip -ferdi- değil, toplumsal yaşadığımız, paylaştığımız, zorda olana hemen destek olduğumuz dönemlerdir. Zaten medeniyetimizi de asırlardır ayakta tutan budur.

Gelin Ferdi ve diğer Ferdi' ler için gücümüz ölçüsünde birşeyler yapalım. Yardım etmek insanoğlunun en güzel hasletlerinden biridir. Birçok insan gibi benim de kendimi en huzurlu ve dingin hissettiğim anlar başkaları için birşeyler yaptığım anlardır. İşte size kendinizi iyi hissetmek için güzel bir fırsat. Az sonra Ferdi kardeşim için gücüm ve imkanların ölçüsünde maddi, bundan sonra dualarıma onu da katarak manevi anlamda elimden ve dilimden ne gelirse yapmaya çalışacağım.

http://biryardimeli.bz.tc/

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..