Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Fethiyeli Ünal Şöhret Dirlik için birkaç söz

Fethiyeli Ünal Şöhret Dirlik için birkaç söz
 

Fethiyeli eğitimci yazar ve şair Ünal Şöhret Dirlik başarılı bir öğretmen, deneyimli bir idareci üretken, çalışkan bir kültür adamıdır. Yaklaşık yarım asırdır Anadolu'da yayımlanan birçok sanat ve kültür dergilerinde yazıyor. Sanatımıza, Kültürümüze hizmet ediyor. Dergiler, yerel gazetelerde sanat ve kültür sayfasını yönetiyor, dergiler çıkarıyor ve yazdığı araştırmaları, şiirlerini, hikayeleri, araştırmaları ve denemelerini, folklorik eserlerini  bir araya getirip, çeşitli yapıtlarda topluyor ve yayımlıyor.

Kitaplarını Anadolu’nun birçok ili ve ilçelerinde öğretmenlik yapan öğretmenlere ve öğrencilere armağan ediyor. Bir gönül adamıdır. Fethiye Belediyesi, Ünal Şöhret Dirlik’in Fethiye kültürüne uzun yıllar yaptığı hizmetlerden dolayı Fethiye’de Ünal Şöhret Dirilik Halk Kütüphanesi açarak adını ebedileştirmiştir. Ünal Şöhret Dirlik Fethiye'ye sevdalı bir eğitimci yazar ve şairdir.. Onun için neler yapılsa, neler yazılsa yeridir.. Aynı zamanda samimi bir Atatürkçü ve yurtseverdir... Değerli öğretmen Ü.Ş. Dirik’in Türk edebiyatına kazandırdığı kitaplarından bazıları: 

ARAŞTIRMA -İNCELEME:

Şiirli Bilmeceler ( 1969),Fethiye Bilmeceleri ( 1996),Fethiye’de Halk İnanışları (1997),Fethiye Gülüyor ( 1998),İncir köy İncir köy (1999),Fethiye Atasözleri ve Deyimlerinde Hayvancılık ve Yayla Göçleri (2000),Fethiye’de söylenen Maniler (2001),Fethiye’de İnlemeler Hayırlı Sözler ve Dualar (2003), Ey Fethiye! Fethiye!  (2003), Mezar Taşı Edebiyatı ( 2004 ) , Masallarımız ( 2004), Şiir olarak Sen Şimdi Güneyde ( 1965), Fethiye Şiirleri Antolojisi ( 2005), Keloğlan ( 1959), Kel kız ( 1962), Çocuklara Atatürk Şiirleri ( 2005),Güney Havaları –Şiirler ( 2006), Şiirlerde Fethiye ( 2006), Yüz Gülümlüğü ( 2006 ),gibi yayımlanmış eserlerdi vardır. Ünal Şöhret Dirlik sanat ve Kültür çalışmalarından dolayı Türk Folklor Araştırmaları, EGAY-DER, Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Fethiye Belediyesinden birçok ödül ve onur belgeleri almıştır.

Eğitimci şair, yazar Ünal Şöhret DİRLİK şu anda 76 yaşındadır. Bu 76.Yaş yıl dönümünü gönülden kutluyor, sağlıkla, başarıyla daha nice yapıtlara imza anmasını diliyor ve sözlerimi sevgili şairimizin Karacaoğlan’ı anımsatan bir şiirini siz Milliyet Blogdaşlarımla paylaşmak istiyorum.. ve de Söke'den selam ve saygılar  gönderiyorum....

YENİ ŞİİRLERİM

Düşünüp konuşup salınan güzel

Bu işveyi, nazı kime ediyon?

Mayası yoğrulmuş balınan güzel

Bu işveyi, nazı kime ediyon?

***

 Sonu yok sonu yalan dünyanın

Sevdadan çok çekmiş gibidir halin

Gel doğruyu söyle çekme vebalin

Bu işveyi, nazı kime ediyon?

***

Ardına bakmadan yollara düşmüş

Yağmur yağmış, boran düşmüş üşümüş

Eski sevdaların hepsi düş ümüş

Bu işveyi, nazı kime ediyon

***

Şöhret, sevda çeker yalan dünyada

Arasam hep yoksun bahçe, bağlarda

Kaval sesi çınlar yalnız dağlarda

Köyü bırakıp ta nere gidiyon?

Ünal Şöhret DİRLİK

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..