Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '20

 
Kategori
Siyaset
 

FETÖ ve Cennet

Belli ki CIA ülkede 60´lı yılların ortalarında bir yandan sağ ve sol örgütlerini örgütlerken bir yandan da FETÖ´yü örgütlüyordu.

CIA sağ-sol terör ortamını oluşturarak meclisten bir türlü geçirilemeyen 24 ocak kararların askeri yönetimle birlikte 80 yılında geçişini sağlayarak Serbest Piyasa Ekonomi (SPE) modeli hayata geçmiştir.

Sağ ve Sol idam edilmeyen yönetici konumunda olan kişiler küresel sermaye gücünün etki alanına girerek reel sektörün lokomotifleri olmuş ve özelleştirme kapsamıyla yabancı sermayeye rakam akışını sağlamışlar ve halen de devam ediyorlar.

CIA yani dünya ekonomisini elinde barındıran tuccarlar bir taraftan ülkenin para akışını eski sağ ve sol yöneticiler kanalıyla kontrolde tutarken diğer yandan FETÖ´yü örgütlemeye devam ederek her hükümet döneminde dirsek teması haline getirmiş olup 15 temmuz noktasına getirmiş ve son mevcut iktidarı daha da güçlü hale gelmesini sağlayarak Suriye ekseninde amacına ulaşmıştır.

CIA tıpkı 12 eylül öncesi örgütlemeyi ne şekilde yaparak darbe aşamasına getirdiyse FETÖ örgütünü de benzer şekilde örgütleyerek 15 temmuz darbe girişimine getirmiştir.

Sağ ve sol ideolojileri sözümona ülkeyi kurtarmak adına (sanki ülke işgaldeymiş gibi ortam oluşturarak) vaatlerle kandıran CIA, FETÖ mensubu askerlerini Gülen yönetiminde islami şeriat ülkesi haline dönüştürüleceğine inandırılmış (örümcek kafalılara) ve 15 temmuzda herhangi bir can kaybına uğradıklarında şehit olup cennete gideceklerine inandırılmış.

Mesele bu kadar açık ve net iken FETÖ´yü sadece son on yılda sorgulamanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Evet son on yıl içinde 15 temmuza gidildi ve bunda dönemin iktidarının büyük katkısı olmuştur ama unutulmamalıdır ki yarım yüzyıl iktidarların hepsi de sorumluduur. CIA örgütlemeyi yaparken her iktidarın dönemsel koşullarına göre strateji oluşturarak görevini sürdürmüştür sürdürmeye de devam etmektedir.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..