Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '20

 
Kategori
Dünya
 

Darbe Gücü

Oyuna bakarmısınız..

Dokuz yıldır Suriyede ABD´nin örgütlediği ve onbinlerce TIR dolusu silah yardımında bulunduğu, Rusya tarafından da dolaylı desteklendiği terör örgütleriyle Türk askeri Fırat kalkanı, Afrin harekatı ve şimdi de İdlip operasyonuyla sıcak çatışmaların içinde yer almaktadır.

Türkiyenin haklı gerekçesi 40 yıldır devam eden terör olayları gibi görünse de terör örgütlerini yöneten ABD´nin statejisinden başka bir şey değildir.

ABD Rusya ile birlikte Türkmensiz bir Suriye oluşturmanın peşinde oldukları ayan beyan ortaya saçıldığını görüyoruz. Sığınmacıların büyük bölümü ülkemizde barınırken diğer bölümü diğer ülkelerde barınmaktadır.

Akla ´ABD etnik temizlik mi yaıyor?´ sorusu geliyor.

Soğuk savaş dönemlerinde bile görülmeyen bir insanlık dramıyla karşı karşıyayız. Böyle göç tarihte görülmemiştir!

ABD´nin hesabı İslam coğrafyasını yeniden dizayn etmek olduğunu unutmamamız gerekir. Dizayn programının içinde başta Rusya olmak üzere İran Irak Suriye Arabistan Mısır Libya yöneticileri bulunmaktadır. Tüm liderler ABD ile iş birliği halindedir.

Henüz yeni başlamış olan Ortadoğu değişim sürecinin baş aktörlerinden biri Türkiye olduğunu düşünürsek ABD´nin Türkiye´ye çok daha ihtiyaç duyacağını söyleyebiliriz.

ABD mevcut iktidarla birlikte imza atacakları sürece girmekteyken mevcut iktidarın daha güçlü halk desteğine ihtiyacı olacaktır.

Gündemden düşmeyen darbe söylentileri acaba ABD´nin iktidara güç kazandırma stratejisi mi?

15 temmuzdan sonra iktidar güç kazanmıştı biliyorsunuz.

ABD, Ortadoğu politikasını gerçekleştirmesi için yapmayacak şey yoktur!.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..