Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Fevzi Gül kahvaltıda ilçe başkanları ve işyeri temsilcileri ile biraraya geldi

Fevzi Gül kahvaltıda ilçe başkanları ve işyeri temsilcileri ile biraraya geldi
 

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen İlçe Başkanları ve İş yeri Temsilcileri sabah kahval


Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen İlçe Başkanları ve İş yeri Temsilcileri sabah kahvaltısında Şube Başkanı Fevzi GÜL ile bir araya geldiler.

Memur-Sen İl Binasında yapılan kahvaltıya Şube Başkanı Fevzi Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Samimi bir hava içerisinde geçen kahvaltıda bir konuşma yapan Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, bu tür organizasyonları daha sıklıkla yapmayı amaçladıklarını belirtti. Bu vesile ile sendika içerisinde birlik ve beraberliğin yanı sıra işbirliğinin artacağını ifade eden Gül, "Bu sıcak ortama gelerek katılımda bulunan tüm ilçe başkanlarımıza ve iş yeri temsilcilerimize şahsım ve yönetim kurulu adına ayrı, ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Gül, teşekkür konuşmasının ardından Hükümetin, ekonomik krizden dolayı reel sektörler için ikinci bir destek paketi hazırlanması ile ilgili olarak bir takım eleştirilerde bulunarak sözlerini söyle sürdürdü. Büro Memur Sen Şube Başkanı Fevzi Gül, “her nedense bu ekonomik kriz sanki kamu çalışanlarını etkilememiş de, bizlerin dışında kalan herkesi etkilemiş gibi ve memurların dışında kalan her kesim için bir takım krize karşı paketler açıklanmaktadır. Hani kasada tek kuruş para yoktu, madem 2010 bütçesinde memura verilecek para yoktu da bu reel sektöre vereceğiniz para nerden çıktı? Sizde yok kelimesi yalnızca ve yalnızca memur için mi geçerli? “YOK”, cümlesi göreceli kavram da bundan bizim mi haberimiz yok? Bir şey yoksa yoktur, varsa da herkes için var olmalıdır. Bizler de bu ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizle mücadele eden kamu çalışanları olarak 3.destek paketinin memurlar için hazırlanmasını istiyoruz” dedi.
Konuşmasında Tedavi Katılım Paylarına da değinen Gül, sözlerini şöyle devam ettirdi. Gül, “Hükümet, tedavi katılım payında yüzde 33 ila yüzde 150 arasında artış yapmıştır. Bu uygulamayla tedavi katılım payı hastadan ve hastalıktan para kazanmaya dönüşmüştür. Bildiğiniz gibi Konfederasyonumuz, hükümetin bu uygulamasının iptali için Danıştay’da dava açtı. Kamu görevlilerinin gelirlerini artırması gereken siyasi iktidar, katılım payı ile giderlerini artırma yöntemini tercih etmiştir. Katılım payı uygulaması incelendiğinde görülecektir ki, sağlık kurumuna başvurmak ücrete tabi, reçete yazdırmak ücrete tabi, eczaneye gitmek ücrete tabi. Durum bu olunca aslında bir isim değişikliği de Sart. Bu tedavi katılım payı değil, sağlık sisteminin paralı hale dönüştürülmesidir. Sayın Başbakan’ın genel sağlık sigortasıyla ilgili söylediği herkesin sağlık güvencesi şemsiyesi altına alındığı ve bu şemsiyeden ücretsiz yararlanacakları yönündeki beyanları da bu Uygulamayla SGK ve Maliye Bakanlığı’nca ters çevrilmiş olmaktadır. Katılım payı uygulaması kaldırılmadığı sürece sağlıkta dönüşüm ve reform ölü doğmuş olacaktır. Umarız, tedavi katılım payı ortaya çıkan bütçe açığını kapatmanın en etkili yolu olarak kullanılmaz ve bu yanlıştan en kısa zamanda dönülür. Ve dönülmesi yönündeki beklentilerimiz halan daha devam etmektedir” dedi.
Gül, son olarak şu cümlelerle sözlerini tamamladı. ”Bu duygularla, siz değerli İlçe ve İş Yeri Temsilcisi arkadaşlarımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz., Hemen yakında idrak edeceğimiz Kurban Bayramınızı şimdiden kutluyor, sağlık, esenlik, birlik ve kardeşlik dolu nice bayramlar diliyoruz” dedi.
 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..