Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '10

 
Kategori
Haber
 

Filistin Siyasetinde İstikrar

Filistin Siyasetinde İstikrar
 

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze - Filistin politikasındaki istikrar ve tutarlılık Gazze Üniversitesi'nin iltifatıyla tescillenmiş oldu. Keşke diğer ortadoğu politikalarında da bu prensibi benimseyip ABD'nin dümen suyuna kapılmasaydı.

Eşbaşkanlığı elinin tersiyle itip, ulusal barış ilan edip Sevgili Peygamberimiz (s.v) gibi kendisine buğuz edenleri affedebilseydi. Geçmişe dönük husumetleri barışa çevirseydi!

ABD nin BOP siyasetinin diğer ülke politikalarında da en azından tarafsiz kalabilse, ülkemizi bu projeye bulaştırmasaydı!

Ama yine de bu olumsuzluklara kapılıp olumlu davranışları, önceki blog da söz ettiğim gibi görmezlikten gelemeyiz. Sayın Başbakan'ın Gazze politikası her ne kadar ilk çıkışlarında iç politikaya yönelik olarak değerlendirilse de ve halende bu konuyu desteklese de bu politikada ki söylemlerinde uzun süreç içinde bir sapma olmamış ve bunu kişisel irade ile samimi olarak benimsediği sadece güncel politika olarak görmediği anlaşılmaktadır.

Öyle anlaşılıyor ki bu politikasını ABD ye de inandırmıştır.

Gazze Üniversitesi Fahri Doktora Ünvanı töreninde destek mesajını yinelemiş "Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Bombaların, kurşunların, işgalin, insan haklarından uzak koşulların altında 32 yıldır bir akademik hayat Gazze’de sürdürülüyor. Bu zor şartlar altında sürdürdüğünüz akademik mücadele için sizleri şahsım ve ülkem adına kutluyorum” dedi. Erdoğan, “Ne Kudüs, ne Mescid-i Aksa, ne Batı Şeria hiçbir zaman bizim gündemimizden düşmeyecektir” diye ekledi.

Bütün mazlum ulusların kurtuluşu, özde bilirk ve bütünlük, iç çekişmelerden uzak milli politikalarda bulunmaktadır.

http://www.milliyet.com.tr/gazze-universitesi-nden-doktora/siyaset/haberdetay/17.04.2010/1226245/default.htm

ABD de israil politikları stratejisinde bir değişiklik mi var?

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14538948.asp?gid=373

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14681394.asp?mnID=14681394

Yine bilmekte gerekiyor ki bu politika İsrail'in OECD ye girinşinde ki karşı olmamakla Devlet politikası olmadığı, politik olarak parti açısından yapıldığı anlaşılmaktadır.

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-den-israil-e-buyuk-jest/dunya/sondakika/11.05.2010/1236622/default.htm

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..