- Kategori
- Gündelik Yaşam
Filizlenen sarımsak yenir mi?

Sağlığımıza en önemli katkı sağlayan besinlerden birisi de kuşkusuz ki sarımsaktır.
Sarımsak her türlü tüketilebilirken, filizlenmiş sarımsağın tüketilmesi gerekir mi diye akıllara bir soru gelebilir.
Bu yazımızda filizlenmiş sarımsak tüketilmeli mi onu tartışacağız.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genellikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı!
Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır.
Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir. Sarımsak ne kadar olgunlaşırsa içerisindeki antioksidan miktarı da o kadar artar.
Sarımsak, damar tıkanıklığından kulak enfeksiyonlarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir. Yaşlanma sürecini kısalttığı bilinmektedir.
Filizlenen sarımsağın virüsleri önleyerek kanseri engellediği uzmanlarca belirtilmektedir.
Filizlenmiş sarımsak damarlarda tıkanıklığı önler ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.
Evde sarımsak nasıl filizlendirilir?
Bir kabın içerisine az miktarda su koyun. Sarımsağı suya hafifçe değecek şekilde kabın içerisine koyun ve cam önüne yerleştirin. 1 hafta kadar bir sürede filizlendiğini göreceksiniz.