Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fırat Çelik/ 20 Dakika ile ters köşe

Fırat Çelik/ 20 Dakika ile ters köşe
 

Onu herkes ‘’Kış Masalı’’ arkasından ‘’Fatmagül’ün Suçu Ne?’’ dizisiyle tanıdı. Mustafa’ydı, kötü, hırslı biriydi. Sonra bir de baktık ki ‘’20 Dakika’’nın komiser Ozan’ı oldu ve seyirci başka bir adam gördü karşısında. Peki ‘’Fırat Çelik gerçekte kim?’’ dediğinizde kaç kişi doğru cevabı bilir? Kim bilir! Bana kalırsa çok az kişi, ben gerçekte kim? Nereden geldi? Nereye gidiyor? diye sorsam çok azımız cevapları doğru verir.

Fırat Çelik, yerli ama aslında tamamen yabancı bir oyuncu! Neye yabancı der gibisiniz, bize değil tabi ki! 1981 yılında Almanya’da doğmuş, çocukluk ve gençlik yıllarını da Fransa’da geçirdi. Fırat Çelik öğrenim yaşamını Fransa’da tamamladı.Paris Sudden Theatre’da 3 yıl boyunca drama ve oyunculuk eğitimi aldı, atölye çalışmalarına katıldı. Fransa’da 2006 yılında sahne tozunu yuttu! Çalışmalarını o gün bugündür sürdürdü durdu. İlk uzun metraj sinema deneyimini ise 2009 yılında Fransız yönetmen Philippe Lioret’nin ‘’Welcome’’ filmiyle gerçekleştirdi. Sonra günlerden bir gün Welcome filminin İstanbul Film Festivali gösterimi için Türkiye’ye gelen Fırat Çelik, 2009 yılında ‘’Kış Masalı’’ dizisinden aldığı teklifi kabul ederek Türk izleyicisiyle tanıştı. Tanışış o tanışış oldu ve Türkiye’de kariyerine devam ediyor. Nerden nereye?

 Paris'te çok ses getiren ve oyunculuk kariyerini çok etkileyen ‘’Otomatik Portakal’’ oyununda rol aldı. Ondan sonra oyunculuk kariyeri şekillendi. Türkiye’ye gelmek aklından bile geçmezken, bir de baktık ki Türkiye’ye yerleşmiş. Biz O’nu sevdik! O da bizi! Türkçeyi sadece kulak aşinalığı ile bilirken, Türkçe konuşmak zorunluluğu Türkçe dersleri almasına sebep olmuş şimdilik dublajla karşımıza geliyor. Ne de olsa Fransa’da 28 yıl yaşamış.Ancak ‘’20 Dakika’’daki dublaj kararını yapımcı ve yönetmenle birlikte almış. Canlandırdığı rol, en ufak bir aksan kaymasını kaldırmayacak bir karakter ve bunun farkındalar. Çekimler sürerken bir yandan da diksiyon eğitimine devam ediyor. Bundan sonraki işinde mutlaka kendi sesiyle oynamaya kararlı.28 yıl yaşadığın ülkeyi bırak, yepyeni bir hayata başla! Zor! Çok zor! Ama üstesinden gelmiş Fırat Çelik. Mesleğine duyduğu sevgi, heyecan, çalışkanlığı Fırat Çelik’i büyüttü, büyüttü, büyüttü…

İzleyenler Fırat Çelik’in yaptığı işin hakkını verdiğine çoktan karar verdiler. 20 Dakika dizisine de iyi başladı Fırat Çelik. Baştan sona temposu çok yüksek bir dizi olan 20 Dakika’da da iyi iş çıkardı. Doğrusu ben bile acabalarla dolu bakmıştım işin başında. Oldukça iyi çekilmiş, iyi işlenmiş bir konunun dizi olması korkutmuştu beni. Ne de olsa sinema filmi 2 saat iken haftada 2 saat izleyenlerin karşısına çıkmak oldukça riskli. Olsun el birliği ile kotardılar ve seyrettiriyorlar kendilerini.  İzleyenlere soluğunu tutturarak, kendini dizinin içene dahil ettirerek devam eden dizi de Fırat Çelik pek çok kişinin gözünü dolduran bir oyunculuk sergiliyor. O kadar iyi oynuyor ki seyirci yadırgamıyor. Son zamanlarda üst üste dizi ve film çeken ünlüler bir önce ki işlerini anımsatır tarzda oynadıkları için Fırat Çelik’in diğer rollerinden soyunup komiser Ozan olması başarısını daha da pekiştiriyor. Tıpkı İlker Aksum gibi Fırat Çelik de ters köşeye izleyenleri yatırdı. Bir önce oynadıkları dizideki rollerinden eser bulunmayan yeni rol karakterlerini üstlerine yıllardır giyiyorlarmış gibi bizlere sunuyorlar.

İşin güzel olanı da Fırat Çelik ne kadar şanslı olduğunu her röportajında da dile getiriyor.  Sevdiği işi yaparak iyi ve kaliteli işlerde çalışarak, kariyerinde önemli adımlar atmakve sonunda da para kazanmak hepsinin farkında. Yurt dışında kariyer yapmak istiyor. Hedef, iyi bir senaryoda, iyi bir yönetmenle çalışıp oraya gitmek ve ödül almak. Bunun yolunda ilerlerken dizi seçimlerindeki titizliği yeni projelerde de göstereceğinden de eminim. Öncelikle Fransız sineması için hayalleri var. Bunun için adımlar da atmış. Oyunculuğun olmazsa olmazı diye düşünüyorum ben bu çabaları.

Fırat Çelik’in ‘’biz farkındaydık’’ diyenlere son bir sözüm var. Fırat Çelik yardımcı, önemli rollerde oynarken aslında bir star gücüne sahip olduğunu kanıtladığı için yazdım bu yazıyı. Fırat Çelik artık star koltuğunda oturuyor! Bu yolda gösterdiği titiz, özverili çalışmaları, mesleğine saygılı, çalışkan yapılı olduğu için kendisini kutluyor ve ‘’Yolun Işıklı Olsun Fırat!’’ demek istiyorum.

Hayatta yolunuz hep ışıklı olsun dileği ile…

www.medyabey.com

https://twiter.com/eceer6

 



 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..