Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Fırat yine galip

Fırat yine galip
 

Bu maçta da galip gelmesini bildi...


Ligin ilk yarısında oynanan BJK-FB maçında Gökhan Gönül’e yapılan net penaltı ile dünkü maçta Guiza’ya yapılan harekete kırmızı kart yerine sarı kart göstermeyi ancak Fenerbahçe düşmanı ve art niyetli bir hakem gerçekleştirebilirdi.

Fırat yardımcılarını da çok iyi etkilemiş ve dün akşam Deniz’in net golü iptal edildi. İBB ise 2.golünü ofsayt pozisyonunda attı. Yani Fırat kardeşimiz BJK-FB maçında olduğu gibi dün akşam yine galip geldi. Kendisini tebrik etmek gerekir!!

Türkiye’de 3 büyüklerin maçlarını yabancı hakemlerin yönetmesi gerektiği iyice netleşmiştir. Türk hakemleri bir şekilde antipati duyduğu ve sempati duyduğu takımların maçlarını yönettiğinde yanlı kararlar verebiliyorlar.

Ben yıllardır Fenerbahçe’yi takip ederim ve herhangi bir Avrupa maçında bir hakemin Fenerbahçe aleyhine veya lehine çok yanlı kararlar verdiğine şahit olmadım. Ama Türkiye’deki maçlarda bir çok kez bu duruma şahit oluyoruz maalesef.

Fırat ve onun gibilerinin yaptıkları emeğe ihanetten başka bir şey değildir. Fenerbahçe kötü oynar, iyi oynar bunlar farklı şeylerdir ve ayrıca yorumlanır, ama hakem hatalarından dolayı Fenerbahçe sadece Beşiktaş, Eskişehir, İBB, Diyarbakır, Bursa maçlarında 14 puan kaybetmiştir. Bu 14 puanın 6’sını da Fırat çalmıştır.

Fırat Aydınus’un hakemlikten önce, gençlik dönemlerinde Çarşı tribünlerinin sürekli bir elemanı olduğu, fanatik beşiktaşlılığı herkes tarafından bilinmektedir.

Türkiye’de hakemler profesyonel değiller. Hakemliği hobi olarak yapıyorlar ve hepsinin esas meslekleri farklı. Eğer Türk hakemleri ile devam edilecekse bu müessesenin profesyonel bir sisteme geçirilmesi gerekir.

Gelelim maça. İBB takımının maç boyunca toplam 1, 5 pozisyonu vardı ve 2 gol attılar. Fenerbahçe’nin ise maçta toplam 4 pozisyonu var ve 1 golü var.

Daum’un Deniz Barış’ı sağ açıkta oynatması çok eleştiri aldı. Açıkçası ben de maç başlayıp diziliş gördüğümde şaşırmıştım. Deniz Barış sağ açık mevkiisinde yeteri kadar verimli olamadı ve 2.yarıda yerini mecburiyetten dolayı, sakatlıktan yeni çıkmış ve hazır olmayan Deivid’e bıraktı. Selçuk ise Fenerbahçe’nin futbolcusu olmadığını yenilen goldeki top kaybı ve adamını takip etmemesi ile iyice gösterdi. Zaten Daum da daha fazla dayanamadı ve 2.yarıda Cristian’ı sakatlığı nüksetme riskine rağmen onun yerine oyuna soktu.

Emre yine sahanın en iyisiydi. Guiza kapanan ve sert oynayan İBB takımına karşı etkisiz kaldı. Lille maçının yorgunluğu da oyuncuların üzerinde hissediliyordu.

Fenerbahçe’nin artık önümüzdeki haftalarda hakemleri de yenebilecek şekilde rakiplerine üstünlük sağlaması gerekiyor. Sakatların iyileşmesi ile birlikte gerçek Fenerbahçe sahalara dönecektir.

5 puanlık fark önemli değil. Fenerbahçe’nin Ankaraspor maçından bedava 3 puanı cebindedir. Ayrıca samiyen’de galatasaray’ı çok büyük ihtimalle yeneceğini de düşündüğümüzde şampiyonluğun halen en güçlü adayı olduğunu unutmamak gerekir.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..