- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında beşamelli makarna
Fırın Makarna
MALZEMELER:
* Fırın makarna için kalın çubuk makarna
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
* 1/2 yağsız inek peyniri
* 1/2 Demet Maydanoz
* 5 adet yumurta
* Tereyağ
* Tuz, Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
* 5 Yemek kaşığı un
* 5 Su bardağı süt
* 2 Yemek kaşığı Tereyağ
* 3/1 Çay bardağı sıvı yağ
* 1 Çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
* Makarnaları tuzlu suda haşlayalım.( Makarna kesinlikle aldante olacak dişe gelecek, Yumuşak olursa hiç zahmet etmeyin yapmak için.)
* Peynirleri karıştırıp içerisinide maydanozu katalım.
* Büyükce bir kaseye yumurtaları kıralım. İçerisine tuz ve karabiberi ekliyelim .
* Diyer yandan beşamel sosu hazılayalım. Çok katı olmamasına dikkat edelim.
* Pİşen makarnaları süzelim. Yumurtaların içine yavaş yavaş beşamel sosdan yedirerek yarısını ilave edelim.
* Daha sonra bu karışımın içine makarnaları ekleyip iyice karıştıralım.
* Tepsimizi yaplıyalım. İlk katına yumurtalı makarnadan ince bir şekilde yerleştirelim.
* Kalan yumurtalı karışımlı makarnaya peynirleride ekliyelim.
* Tepsiye makarnanın hepsini ekleyip. Üzerinede beşamel sosu heryanı kapanacak bir şekilde dökelim ( Beşamel hafif katılaşmışsa tekrar ocak üzerinde karıştırarak ısıtalım. Bir parça daha süt katarak koyulaşmışsa açabilirsiniz.)
http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2011/08/firinda-peynirli-makarna.html