- Kategori
- Yemek - Mutfak
FIRINDA DANA KABURGA

FIRINDA DANA KABURGA
FIRIN DANA KABURGA
1 kg kemikli bütün dana kaburga
2 ad. Sarımsak
2 yaprak defneyaprağı
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
HAZIRLANMASI
Derin bir kabın içine, iyice kıyılmış sarımsakları, yağı, kekik ve baharatı ilave edip harmanlayalım ve etimizi güzelce marine ederek buzdolabında 2 saat kadar bekletelim. Fırın tepsisine aldığımız etin üzerine bir tutam daha tuz ve karabiber serperek ortasına defne yapraklarını koyup 190 derecede ısıtılmış fırında 2.5 saat pişirelim.
Tepsideki etin sosunu bir tavaya alalım ve içine 3 yemek kaşığı un ekleyip kavuralım. Topaklaşmamsı için sürekli çırpıcı ile karıştıralım. Un kavrulmaya başladığında içine 1 su bardağı elma suyu ve kıyılmış taze soğanın yeşil yapraklarını ilave edip harmanlayalım.
Servis yaparken dilediğiniz garnitür eşliğinde etinizi kemikli olarak pirzola dilimleri şeklinde keserek tabağınıza alın ve üzerine sostan gezdirin
Afiyet olsun.