- Kategori
- Yemek - Mutfak
TAVUK ÇEŞNİ

TAVUK ÇEŞNİ
TAVUK ÇEŞNİ
MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs ya da kalça eti
2 yemek kaşığı z.yağı
4 sap taze soğan(ince kıyılacak)
1 diş sarımsak(dövülmüş)
1 çay kaşığı dolusu kadar zencefil rendesi
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı sos
1 tatlı kaşığı kimyon ve dolma baharı
1 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANMASI
Tavuk etlerinin her iki yüzünü de çelik bir tavada harlı ateşte 2 dakika kadar kızartalım.
Etleri bir kenara alıp, tavanın dibini kazıyarak tavuk suyunu ilave ederek pişirelim. Diğer malzemeleri de ilave ederek 5 dakika sote edelim ve bu sosun üzerine tavuk etlerini yerleştirip, 5 dakika daha etleri çevirerek pişirelim.
Bu yemeği, yanında ekşi tatlı soslu bir garnitür hazırlayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.