Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

13 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Fırında pratik güveç

Fırında pratik güveç
 

Güveç Malzemeleri:

  •     1kg kuzu eti (sotelik doğranmış)
  •     2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     2 paket mantar (750gr kadar)
  •     4-5 sivribiber
  •     3 domates
  •     1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  •     tuz,karabiber


Güveç Yapılışı:

  1.     Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin.
  2.     Sivri biber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.
  3.     10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
  4.     Tuz ve karabiberi ekleyin.
  5.     Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin..


AFİYET OLSUN:)

devamı için; http://enleziztarifler.com/

 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara