- Kategori
- Türk Mutfağı
Fırında pratik güveç

Güveç Malzemeleri:
- 1kg kuzu eti (sotelik doğranmış)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 paket mantar (750gr kadar)
- 4-5 sivribiber
- 3 domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- tuz,karabiber
Güveç Yapılışı:
- Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin.
- Sivri biber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.
- 10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin.
- Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin..
AFİYET OLSUN:)
devamı için; http://enleziztarifler.com/