- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında sardalya

Omega 3, B12,selenyum, kalsiyum ve D vitamini zengini sardalya balığının vücuda bir çok faydaları vardır. İçerdiği omega 3 le ise ruh sağlığına da iyi gelmektedir. Sardalya balığını fırında yaparsak içerdiği besi öğelerini muhafaza etmiş oluruz ve fırın tepsisine dilimlenmiş soğan, domates ve sivri biber ilave ederek balığımızın lezzetine sebze aroması ilave etmiş oluruz.
Lezzetli sardalya balığını pişirmenin püf noktası balığı kurutmadan pişirmek ve güzelce balığımızı tuzlayıp, altını üstünü zeytinyağı ile yağlamaktır.
Malzemeler:
1 kilo sardalya balığı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan ve domates
7 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, defne yaprağı ve taze biberiye
Yapılışı:
Sardalya balıkları iç organları çıkarıldıktan sonra iyice yıkanır ve yağlanmış tepsiye dizilerek üstü tuzlanır ve zeytinyağı ile yağlanır. Üzerine dilimlenmiş domatesler, dilimlenmiş soğanlar, sivri biberler, biberiye dalları ve defne yaprakları konularak 200-220 derece ısıdaki fırına konularak pişirilir.
Afiyet olsun.