- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elmalı turta (muhteşem lezzetlere devam)
işte benim turtammm , görüntüsü, pişirdikten sonra daha güzel aslında.
Hamur Malzemeleri;
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harç Malzemeleri;
4 - 5 adet elma
yarım su bardağı şeker
Ceviz
Tarçın
Pudra şekeri
Önce elmaları soyup rendeliyoruz ve ceviz ve şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Harç soğurken hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu hazırlıyoruz ve bunun 1/3 nü ayırıyorsunuz. Orjinalde hamurum 1/3 ü dondurucuya atılıyor en üste rendelemek için ama ben üstü kafes gibi olsun diye ayırdığım hamurla üstünü süsledim
Hamuru elimizle tepsimize yerleştiriyoruz ve üstüne harcımızı döküyoruz. Daha sonra ayırdığımız hamurdan ince şeritler yapıp en üstü minik karelere bölüyoruz ve fırına veriyoruz. Piştikten sonrada üstüne pudra şekeri serpiştiriyoruz