- Kategori
- Gündelik Yaşam
Muhteşem lezzetlere devam:)
her işe dalan ben :)
En sık yaptığım ve bizim evde en çok sevilen keklerden biridir havuçlu ve tarçınlı kek. Bu keke bir avuçta iri çekilmiş ceviz eklenenirse daha lezzetli oluyor. Ben içindeki şeker miktarını az kullanıp, üzerine piştikten sonra pudra şekeri serpiştiriyorum. Siz isterseniz pudra şekerini iptal edip, içine daha fazla şeker ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:- 4 adet yumurta- 3/4 su bardağı şeker- Yarım su bardağı sıvı yağ- 1 su bardağı yoğurt- 2 tatlı kaşığı tarçın- 1 su bardağı rendelenmiş havuç ( 2 adet orta boy)- 2 su bardağı un- 1 paket kabartma tozu- 1 fiske karbonat
Hazırlanışı: Şeker ve yumurtalar beyaz ve köpüklü kıvama gelinceye kadar mixerle çırpılır. Yağ, yoğurt ve tarçın eklenerek çırpılmaya devam edilir. Havuç, elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek tahta bir kaşık yardımıyla çırpılmadan karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülerek, 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.