- Kategori
- Yemek - Mutfak
Cheese cake (peynirli kek) ya da vişneli tart

aynen de böyle oluyor sonunda :)))
Arada bir yalvarırlar çevremdekiler, "noluuuuuuuuuuuurrr yap " diye ... e biraz yalvarttıktan sonra yaparım...
ve herzamanki tepkiyle karşılaşırım.... MUHTEŞEMMMMMM, ÇOKK TEŞEKKÜRLER, ELLERİNE SAĞLIK....
Malzemeler :
• 2 paket peti bör (nasıl yazılıyordu bu ) bisküvi
• 150 gr yumusak margarin
• 1 paket vanilya
• 2paket labne peynir
• 1 bardak süzme yoğurt
• 3 yumurta
• 1 paket donmus visne
• 2 bardak visne suyu (aslında dr. oetker'in meyve sosu vişneli ) o daha iyi, onu alın en iyisi!
• 2 çorba kasığı nisasta
• 1 bardak toz seker
Hazırlanışı :
Bisküvileri miksere atıp un haline getirin yumusak margarin ile yogurup kasnaklı kalıba bastırarak yayın (ince olmasına özen gösterin ) siz içini hazırlayana kadar dondurucuya atın, yogurdu, toz sekeri , yumurtaları, vanilyayı çırp sonra labne peyniri ilave edip 2-3 dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün. önceden ısıtılmıs 180 °c fırında 30-35 dakika pisirin.
Diger tarafta donmus visneleri çözülmüs sekilde hazır olsun, 2 bardak visne suyu, (ya da mevya sosu ) 2 çorba kasigi nisastayı pisirin, visneler örselenmesin diye son anda ilave edin. Fırından çıkarttıgınız tart soguyunca pisirdiginiz karısımı üzerine dokün, en az 24 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapın.