- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında tavuk dolma

Fırında Tavuk Dolma
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk
Karabiber
Baharat
Salça
Maydanoz
1 yemek kaşığı tere yağı
Hazırlanışı
Öncelikle 2 su bardağı pirinci bir güzel yıkıyoruz. Daha sonra pirincimizi bir yemek kaşığı tere yağı ile bir tavada güzelce pişiriyoruz. İçerisine baharatlarımızı ve maydanozumuzu da ekleyerek birlikte pişmelerini sağlıyoruz. Daha sonra tavuğumuzun üst kısmını salçalıyoruz ve içini hazırladığımız pilav ile dolduruyoruz. Özellikle bu pilavda biraz karabiber oranı fazla olmalıdır. Tavuğun arka kısmını bir iple dikiyoruz ve salçalanmış tavuğu dibini yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. 180 derecede tavuğumuzu 45-50 dakika kadar ya da tavuk eti olana kadar pişiriyoruz. Artan pilavlarımızı servis tabaklarının alt kısmına koyup tavuktan çıkan pilavla karıştırıyoruz. Üzerine de pişmiş tavuk etimizi koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Kaynak: Tavuk Dolması