- Kategori
- Kahvaltı
Kıymalı gözleme tarifi

Kıymalı gözleme tarifi
Malzemeler
5 adet yufka
500 gram yağsız kıyma
Maydanoz
Margarin
Tuz
Sıvı yağ
Baharat (tercihe göre)
Hazırlanışı
Gözleme genellikle bir çok kişinin severek yediği Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bazı restoranlarda da satılan bu yemeğin tarifini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Yapılması oldukça kolay olan bu tarifle sabahlarınız çok daha renkli hale gelecek. Öncelikle bir tavanın içerisine kıyma, maydanoz, tuz ve sıyı yağı koyun. Karışımı iyice kavurun ve kavrulduktan sonra ocaktan alın. Daha sonra yufkaları açıp malzemeleri yufkalara paylaştırın. Yufkayı kare bir şekilde katlayarak yağsız tavada tekrar pişirin. İki tarafını da piştikten sonra margarin ile yağlayın. Biraz soğuttuktan sonra ılık bir şekilde ayran ile servis edin. Kıymalı gözlemeniz hazır! Afiyet olsun!