Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Fırsat var feraset yok

Fırsat var feraset yok
 

erdoğan


Derlerki bazen ne kadar ileri gittiğini anlamak için bir kaç adım geri gitmelisin. Şimdi söz gelimi 10. basamaktaki biri 11. basamağa çiktiği zaman büyük bir fark görür müsünüz, yada 100 km ile giden bir otomobil 105 km çiksa ani bir hız artişı hisseder misiniz, 15. katin üzerine yapilan 16. kat dikkatinizi bile çekmeyebilir. Oysa T.Erdoğan istifa edip bir kot ve bir tişörtle hakkin arasına karışsa bir fenomen yaratabilirdi. Üstündeki başbakanlık zirhini çikarmaya cesaret etse ülkede bir zerafet havası estirebikirdi.

Etrafindaki başbakanlık tozunu silkelese, tozu dumana katip ozon tabakasini bile delebilirdi, cemaatin eline düşmeyi dahi göze alarak halkin gönlüne yerleşebilirdi. O çok övündüğü bir halk adami olma taraftarlığını başbakanlık makamında değil hakkin maneviyatina siğinarak gösterebilirdi. Eşit bir yarışı kabul ederek o çok şikayet ettiği statükoyu delik deşik edebilirdi, belki de öldürülmeyi dahi göze alarak kendini ölümsüzleştirebilirdi oysa bu şekliyle o giyinmekle övündüğü kefen sadece ölümden korkmuyormuş gibi göstermelik bir kostüm (korkuluk)  gibi duruyor oysa Romada ölümden korkmayan dövüşçüler sadece eşit ve adil bir şekilde dövüşmemeyi asla kabul etmemekle kalmaz cesur bir şekilde öldüklerini dahi trübinlere onaylatarak can verirlerdi.

İşte tarih, işte Tayyip bey, bundan dolayı Tayyip bey Cumhurbaşkanı olabilir ama tarih yazamaz çünkü tarih yazmak için önce onu yeniden yaratacak kadar cesur olmak gerekiyor. Bu haliyle Tayyip beyin Cumhur başkani olması tarihi açıdan ne özel ne özgün ne de orijinal bişeydir. Üstelik heyecan verici bile değil sadece geçmişin başka bir şekilde tekrarırıdır ve tarih tekkrarla yazilmaz çünkü tarih yazmak yazi yazmaya benzemez.....

(m.ali şirin tarih öğrt)

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..